Domain Authority (Domeneautoritet)

Domeneautoriet er en verdi som viser hvor sterkt nettstedet ditt står i forhold til andre. Her finner du ut mer om begrepet!

Hva er Domain Authority?

Domain Autority (Domeneautoritet) er et begrep tilknyttet søkemotoroptimalisering (SEO) som gir en indikasjon på hvor godt en nettside rangerer i søkemotorer som Google.

Dette er en måte å vurdere din nettsides konkurranseevne, og påfølgende muligheter for å oppnå høye plasseringer i søkeresultatene i Google. 

Hvorfor er Domain Authority viktig?

Selv om domeneautoritet ikke er en direkte rangeringsfaktor, er det en god indikator på hvor godt nettsiden din er optimalisert og hvor sterk din backlinkprofil er. Begge disse faktorene påvirker rangeringen i søkemotorer som Google.

Hvordan fungerer Domain Authority?

Hvordan kan du måle domeneautoritet på egne sider? Her kan du lese mer om hvordan du kan gjøre dette. Det finnes mange verktøy du kan bruke for å måle domeneautoritet, blant annet:

Moz DA-score

Moz er en av de mest kjente SEO-verktøyene, og har utviklet en egen DA-score som går fra 1 til 100. Jo høyere score, desto bedre er nettstedets autoritet.

Ahrefs DR-score

Ahrefs er et annet solid SEO-verktøy som måler domeneautoritet gjennom sin egen DR-score (Domain Rating). Denne scoren går også fra verdien 1 til 100.

SEMRush Authority Score

SEMRush er et dominerende verktøy innen SEO, og tilbyr en Authority Score som går fra 1 til 100. Denne scoren tar hensyn til både domene- og sideautoritet.

Domain Authority eksempler

Det skal mye til å score 100 på skalaen for domeneautoriet. Få sider har en så høy verdi for nettstedet sitt. Sider som ligger på rundt 70-90 har en svært solid posisjon. 

Kan du miste domeneautoritet hvis du gjør endringer på nettstedet ditt?

Det er mulig at endringer i nettstedets struktur eller innhold kan påvirke domeneautoriteten, spesielt hvis du fjerner sider med mange innkommende lenker eller endrer URL-strukturen på en måte som bryter lenker. 

 Det er viktig å vurdere hvordan endringer på nettsiden din kan påvirke SEO før du implementerer dem.

Flere ressurser om Domain Authority