Alt du trenger å vite for en effektiv nettside [Stor Guide]

Hva kjennetegner en god nettside og hva må du passe på når du jobber med dette? Finn ut hvordan dette blir et best mulig verktøy!

Hva er en god nettside?

En vellykket nettside har evnen til å oppfylle brukernes behov, og skape en positiv brukeropplevelse. Den bør være brukervennlig, ha et tiltalende design og tilby relevant og engasjerende innhold.

I tillegg bør en god nettside være optimalisert for søkemotorer (SEO), slik at den rangerer høyt i søkeresultatene, og tiltrekker organisk trafikk.

Hvordan fungerer en nettside?

Nettsider fungerer ved å kombinere ulike teknologier og elementer for å presentere innhold på internett.

De bygges opp ved hjelp av HTML (HyperText Markup Language), som definerer strukturen og innholdet på siden.

CSS (Cascading Style Sheets) brukes til å style og formatere siden, mens JavaScript gir interaktivitet og dynamiske funksjoner.

Når brukere besøker en nettside, lastes innholdet fra en webserver og vises i deres nettleser.

Hva skal en nettside inneholde?

En vellykket nettside bør inneholde relevant og nyttig informasjon som er skreddersydd for målgruppene dine.

Typiske elementer inkluderer en enkel navigasjonsmeny:

  • En oversiktelig layout
  • En god «Om oss»-side
  • Produkter og tjenester
  • Kontaktinformasjon
  • Bilder eller grafikk av høy kvalitet
  • En tydelig oppfordring til handling (CTA)

Behovene er selvsagt ulike for deg og meg, så her finnes det ingen direkte fasit. Det er viktig å kartlegge en struktur som ivaretar målene du har satt, slik at dette blir et verdifullt verktøy i egen markedsføring.

Lær mer om nettsider

Her finner du mer nyttig informasjon om nettsider, og hvordan du kan ivareta alle aspekter ved et godt nettsted. Sjekk ut flere gode artikler her!

juni 10, 2023

LES MER

juni 5, 2023

LES MER

juni 5, 2023

LES MER

mai 31, 2023

LES MER

Hvor er det best å lage nettside?

Det finnes flere alternativer for å utvikle en nettside. Du kan velge å bruke en nettsidebygger eller en plattform som WordPress, Wix eller Squarespace. (I tillegg til en rekke andre).

Disse plattformene tilbyr brukervennlige verktøy og tilpassede maler som hjelper deg med å bygge en nettside, uten å ha mye teknisk kunnskap.

Hjemmeside-med-wix-eller-wordpress

Wordpress

Dette er et svært populært og brukervennlig publiseringsløsning (CMS) som brukes til å opprette og administrere en nettside. Her brukes PHP med MySQL som databasesystem.

Her er noen av fordelene med denne leverandøren:

WordPress er kjent for sin brukervennlighet. Det krever ingen avansert teknisk kunnskap å komme i gang med å administrere en nettside. Grensesnittet er intuitivt og enkelt å navigere.

Her tilbys et bredt spekter av profesjonelle temaer og utvidelser. Du kan enkelt tilpasse utseendet og funksjonaliteten til nettsiden din ved å velge et passende tema og legge til nødvendige utvidelser.

Hvordan-lage-nettside-eller-hjemmeside

Fleksibilitet og skalerbarhet

WordPress er svært fleksibelt og kan tilpasses for å imøtekomme ulike behov. Det er egnet for alt fra enkle personlige blogger til komplekse bedriftsnettsteder. Plattformen kan også enkelt skaleres, etter hvert som en nettside vokser.

Plattformen har også innebygde funksjoner som bidrar til å optimalisere nettstedet for søkemotorer (SEO). Du kan enkelt legge til metatagger, optimalisere innholdet og administrere nettstedets struktur, for å forbedre synligheten i søkemotorer.

Responsivt design er viktig for å sikre at nettsiden ser bra ut og fungerer godt på ulike enheter og skjermstørrelser. Temaer er som regel responsivt designet, noe som betyr at de tilpasser seg automatisk til forskjellige enheter som mobiltelefoner og nettbrett.

Stort brukerfellesskap og støtte

WordPress har et omfattende brukerfellesskap og en aktiv støttegruppe. Dette betyr at det er enkelt å få hjelp, finne veiledninger og løse eventuelle problemer du måtte støte på underveis.

Tjenesten oppdateres jevnlig for å introdusere nye funksjoner, forbedringer og sikkerhetsoppdateringer. Dette sikrer at nettstedet ditt er oppdatert og sikkert.

Dette er et kraftig verktøy som gjør det enkelt for både nybegynnere og erfarne brukere å opprette og administrere profesjonelle nettsteder.

Squarespace

Denne leverandøren tilbyr en populær plattform for nettsidebygging som gir deg verktøyene du trenger for å lage vakre og funksjonelle nettsider.

Elegant design: Squarespace tilbyr et bredt utvalg av stilfulle og moderne maler som er designet for å imponere. Du kan velge en mal som passer til din bransje eller stilpreferanser, og tilpasse den etter dine behov.

Squarespace-nettsidebygger

Alle Squarespace-nettsteder er responsivt designet, noe som betyr at de automatisk tilpasser seg forskjellige skjermstørrelser og enheter. Dette sikrer at nettstedet ditt ser bra ut på mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner.

Brukervennlige redigeringsverktøy

Squarespace har intuitive redigeringsverktøy som gjør det enkelt å tilpasse design, legge til innhold og administrere nettstedet ditt. Du kan enkelt dra og slippe elementer, endre farger og skrifttyper, og oppdatere innholdet ditt uten behov for koding.

Squarespace tar seg av hosting og sikkerhet for nettstedet ditt, slik at du slipper å bekymre deg for tekniske detaljer. De har en pålitelig infrastruktur som sikrer at nettstedet ditt er tilgjengelig og sikkert for besøkende.

Nettside-med-e-handel

Hvis du ønsker å starte en nettbutikk, tilbyr Squarespace innebygde e-handelsfunksjoner.


Du kan enkelt legge til produkter, håndtere lagerbeholdning, sette opp betalingsløsninger og administrere bestillinger fra nettstedet ditt.

Squarespace har innebygde SEO-verktøy som hjelper deg med å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer. Du kan tilpasse URL-strukturer, legge til meta-tags og beskrivelser, og optimalisere innholdet ditt for bedre synlighet i søkeresultatene.

God og effektiv kundestøtte

Squarespace tilbyr god kundestøtte via e-post og live-chat. De har også omfattende dokumentasjon, veiledninger og opplæringsmateriell som hjelper deg med å utnytte plattformens funksjoner til fulle.

Squarespace er et godt valg for de som ønsker en elegant og brukervennlig nettside, uten å måtte håndtere tekniske detaljer. Plattformen passer ideelt for kreative fagfolk, kunstnere, bloggere, småbedrifter og nettbutikkeiere som ønsker å presentere sitt arbeid eller produkt på en profesjonell måte.

WIX

Wix er en populær plattform for nettsidebygging som gjør det enkelt for alle å lage og administrere sine egne nettsteder.

Her er noen fordeler med Wix:

Wix tilbyr en enkel og intuitiv «drag-and-drop»-editor som gjør det mulig å lage en nettside uten behov for kodingsferdigheter. Du kan enkelt dra og slippe elementer som tekst, bilder og videoer på plass for å tilpasse designet.

Stort utvalg av profesjonelle maler

Wix har et bredt spekter av vakre og profesjonelt designede maler å velge mellom. Du kan finne en mal som passer til ulike bransjer og nettstedskategorier, og deretter tilpasse den etter dine behov.

Leverandøren har et omfattende app-marked som lar deg legge til ekstra funksjonalitet på nettsiden din. Du kan integrere sosiale medieknapper, legge til bookingfunksjoner, opprette nettbutikk og mye mer ved hjelp av tredjepartsapper.

Wix-tilbyr-gratis-oppsett-av-nettside

Wix-nettsidene er responsivt designet, noe som betyr at de automatisk tilpasser seg ulike skjermstørrelser og enheter. Dette sikrer at nettstedet ditt ser bra ut og fungerer godt på både mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner.

Enkel publisering og hosting

Med Wix kan du enkelt publisere nettsiden din med ett klikk. Wix tar også hånd om hostingen, så du trenger ikke å bekymre deg for tekniske detaljer eller serverkonfigurasjon.

Wix tilbyr også innebygde verktøy som hjelper deg med å optimalisere nettsiden din for søkemotorer. Du kan tilpasse URL-strukturer, legge til meta-tags og beskrivelser, og optimalisere innholdet for bedre synlighet i søkeresultatene.

Her tilbys et brukervennlig grensesnitt, og med omfattende støtte i form av veiledninger, opplæringsmateriell og et aktivt brukerfellesskap.

Du kan enkelt finne svar på spørsmål og få hjelp når du trenger det.

Wix er en fleksibel og brukervennlig plattform som passer for både nybegynnere og erfarne brukere som ønsker å lage profesjonelle nettsteder, uten å måtte dykke inn i kompleks koding.

Hvordan velge hvilken plattform som er best for deg?

Når det gjelder valg av en nettsideplattform, bør du alltid vurdere dine egne mål og behov. Her er noen spørsmål som kan hjelpe deg i gang.

Har du et stort budsjett tilgjengelig for nettsiden din, eller er du nettopp i startfasen? 

  • Hvor viktig er ferdiglaget design for deg?
  • Hvor viktig er det for deg at nettsiden din laster raskt?
  • Hvilke funksjoner trenger du? Hvor viktig er mobiltilpasning?
  • Hvor viktig er det for deg at koden bak nettsiden din er ren og enkel å lese?

Dette er bare noen av tingene du bør vurdere, men den kan hjelpe deg med å peke deg i riktig retning.

Hvis du har mer avanserte behov eller ønsker full kontroll over design og funksjonalitet, kan det være lurt å snakke med en profesjonell webutvikler eller et byrå.

Hvor mye koster det å ha en nettside?

Kostnaden for å ha en nettside varierer avhengig av flere faktorer, som kompleksiteten i designet, funksjonaliteten, antall sider og integrerte systemer.

En enkel nettside kan koste mellom 20000 og 50 000 kroner, mens en mer avansert og skreddersydd nettside kan koste flere hundretusen eller mer.

I tillegg er det årlige kostnader knyttet til domene, domenenavn og webhotell.

Igjen, hvilke behov du har vil avgjøre prisen.

Kan man lage en nettside gratis?

Det er mulig å lage nettside gratis ved å bruke visse plattformer og verktøy. Nettsidebyggere som Wix, Weebly og WordPress (som vi har sett litt på ovenfor) tilbyr gratis planer med begrensede funksjoner og reklame på siden.

Imidlertid kan det være begrensninger når det gjelder tilpasning, domenenavn og muligheten til å fjerne reklame.

En-hjemmeside-med-gode-bilder-og-godt-innhold-er-viktig

For mer avanserte funksjoner og full kontroll over nettsiden, vil det vanligvis være nødvendig å oppgradere til en betalt plan eller investere i profesjonell webutvikling.

Med andre ord: jeg vil anbefale at du gjør jobben skikkelig og heller investerer i en løsning som gir deg verdi over tid.

Finn flere nyttige innlegg

Finn flere saker om temaet nettsider her.

Nettsidens historie

Historien til nettsidene går tilbake til begynnelsen av World Wide Web (WWW) på 1990-tallet. Tim Berners-Lee, oppfinneren av WWW, utviklet de grunnleggende teknologiene som gjorde nettsiden mulig.

  • De tidligste nettsidene var enkle og bestod hovedsakelig av tekst og hyperkoblinger.
  • Gjennom årene har nettsidene utviklet seg både når det gjelder design og funksjonalitet.
  • Grafikk, bilder, video og interaktivitet har blitt stadig mer vanlig.
Nettsiden-gjennom-historien

Utviklingen av nettsidebyggere og publiseringsverktøy (CMS), har gjort det enklere for folk flest å lage og administrere egen nettside, uten å ha ekspertkunnskap innen webutvikling.

Eksempler på gode nettsider

Det finnes mange eksempler på en god nettside, og hvilke som anses som gode kan variere avhengig av bransje og formål. Design og budskap er ting, salgsmål og KPIer noe annet. 

Noen kjente eksempler på vellykkede nettsider

Denne teknologi-giganten har et minimalistisk design, tydelig produktfokus og enkel navigering.

Eksempel-1-god-hjemmeside

Spotify (www.spotify.com)

Sidene er brukervennlige, visuelt tiltalende og gir enkel tilgang til reiseinformasjon og bestillingsfunksjoner.

Eksempel-2-god-hjemmeside

Dette er en publiseringsplattform som fokuserer på engasjerende og godt skrevet innhold, med en ren og oversiktlig design.

Eksempel-3-paa-god-hjemmeside

Leverandøren av sportsutstyr har en nettside som kombinerer inspirerende bilder og videoer, med enkel navigering, og en god balanse mellom produktinformasjon og merkevarebygging.

Eksempel-4-paa-god -hjemmeside

Slik har arbeidet med nettsider utviklet seg

Tidligere krevde webdesign en grundig kjennskap til HTML for å kunne lage nettsider, men med fremgangen i teknologi har webdesignere også måttet lære seg andre språk som PHP, JavaScript, CSS og mer.

Mange webdesignere benytter avanserte programmer og verktøy for nettstedsbygging, noe som gjør det enklere og raskere å lage nettside enn noensinne.

På grunn av den stadige utviklingen av webdesignerens ansvarsområder, har det blitt spekulert i om webdesigner-yrket vil bli overflødig og forsvinne innen 2023.

Personlig tror jeg ikke det vil skje, og virksomheter vil ha stort behov for å spisse sine konsepter på nett. Det som har blitt enkelt er å sette opp en teknisk løsning, med alle verktøy som finnes på markedet. 

Det vanskelige er å skape et verktøy som bidrar til at du oppnår det du ønsker. 

Bedriften-din-ma-i-dag-oppna-synlighet-i-Google

Hvordan kan du lage din egen nettside?

Det kan være en spennende og givende oppgave å lage din egen nettside. Har du interesse og anledning kan du absolutt gjøre mye selv.

Her er noen viktige trinn du bør vurdere for å komme i gang:

#1. Planlegg: Før du begynner å utvikle nettsiden, er det viktig å ha en tydelig plan. Definer formålet med nettsiden, målgruppen din og hvilken funksjonalitet du ønsker å inkludere.

#2. Velg riktig plattform: Det finnes ulike plattformer og verktøy som kan hjelpe deg med å bygge nettsiden din. Du kan velge mellom nettstedsbyggere som tilbyr enkle «drag-and-drop»-funksjoner, eller du kan gå for en mer avansert tilnærming, ved å bruke et Content Management System (CMS) som for eksempel WordPress.

#3. Velg et design: Når du har valgt en plattform, kan du begynne å utforske ulike designmaler eller temaer. Velg et design som passer til formålet med nettsiden din og appellerer til målgruppen din.

# 4. Tilpass og legg til innhold: Nå er det på tide å tilpasse designet og legge til innhold på nettsiden din. Fokuser på å lage engasjerende og relevant innhold som appellerer til brukerne dine. Husk å inkludere nødvendige sider som for eksempel hjemmeside, produktsider (hvis relevant), kontaktside og "Om oss"-side.

#5. Optimaliser for søkemotorer: For å øke synligheten til nettsiden din i søkemotorer, bør du ta hensyn til søkemotoroptimalisering. Bruk relevante søkeord i titler, metabeskrivelser og innhold. Sørg også for at nettsiden din har en god navigasjonsstruktur og rask lastingstid.

#6. Test og publiser sidene: Før du lanserer nettsiden din, er det viktig å grundig teste den på forskjellige enheter og nettlesere, for å sikre at den fungerer som forventet. Når du er fornøyd med resultatet, kan du publisere nettsiden og gjøre den tilgjengelig for besøkende. Husk også universell utforming og krav til personvern.

Det er viktig å huske at å lage en profesjonell nettside krever tid, innsats og kunnskap.

Hvis du ønsker en mer avansert eller skreddersydd nettside, kan det være lurt å vurdere å samarbeide med en erfaren webutvikler for å oppnå best mulig resultat.

Et-raskt-nettsted-paa-et-relevant-domene-gir-deg-fordeler

Hva bør du tenke på når du kontakter en nettsideleverandør?

Når du tar kontakt med en nettsideleverandør, er det viktige aspekter du bør ha i tankene.

Her er noen råd fra en erfaren webutvikler:

1. Definer klare mål og behov

Før du tar kontakt med en nettsideleverandør, er det avgjørende å ha en tydelig forståelse av hva du ønsker å oppnå med nettsiden din. Definer dine mål, den funksjonaliteten du trenger, og hvilken målgruppe du ønsker å nå.

Dette vil hjelpe nettsideleverandøren å forstå dine behov og levere en skreddersydd løsning.

2. Undersøk leverandøren og ta en referansesjekk

Før du tar kontakt med en nettsideleverandør, er det viktig å utføre grundig forskning og sjekke deres referanser. Undersøk deres tidligere arbeider og les anmeldelser fra tidligere kunder. Dette vil gi deg en god idé om deres kompetanse og pålitelighet.

3. Tydeliggjør budsjett og tidsramme

Ha en klar forståelse av ditt budsjett og den forventede tidsrammen for prosjektet. Kommuniser disse detaljene tydelig til nettsideleverandøren, slik at de kan tilpasse sitt tilbud og gi deg realistiske forventninger.

4. Sørg for god kommunikasjon

Effektiv kommunikasjon er nøkkelen til et vellykket samarbeid med en nettsideleverandør. Uttrykk dine ideer, spørsmål og bekymringer klart, og vær åpen for deres råd og ekspertise.

Et godt samarbeid og gjensidig forståelse av hva som skal gjøres, vil bidra til å oppnå ønskede resultater.

5. Vurder kompetanse og erfaring

Vurder nettsideleverandørens kompetanse og erfaring. Spør om deres spesialområder, tekniske ferdigheter og kunnskap om de nyeste trendene innen webutvikling. En erfaren nettsideleverandør vil kunne gi verdifull innsikt og anbefalinger basert på deres ekspertise.

6. Sjekk support og vedlikehold

Finn ut om leverandøren har god support og vedlikeholdsavtaler i etterkant av leveransen. En god nettside krever regelmessig oppdatering og vedlikehold, så det er viktig å avklare dette på forhånd.

Husk at valget av riktig nettsideleverandør er en viktig beslutning for suksessen til ditt nettsideprosjekt. Vær grundig når du sammenligner leverandører, og kommuniser tydelig hva du trenger, for å sikre at det blir et vellykket samarbeid.

lag-din-egen-nettside

Hvor lang tid tar det å lage en nettside?

En erfaren webutvikler vil fortelle deg at tiden det tar å lage en nettside kan variere avhengig av flere faktorer.

Her er noen av de viktigste faktorene som påvirker tidsrammen for utviklingen av en nettside:

Omfang og kompleksitet

Størrelsen og kompleksiteten til nettsiden vil ha betydelig innvirkning på tidsrammen. Enkle, statiske nettsteder med få sider og begrenset funksjonalitet, kan vanligvis utvikles relativt raskt, kanskje innen noen få dager eller uker.

Mer avanserte og funksjonsrike nettsider, som dynamiske nettbutikker eller plattformer med tilpassede funksjoner, kan ta flere uker eller måneder å fullføre. 

Design og utforming

Utforming og designprosessen kan være tidkrevende. Hvis du allerede har et tydelig designkonsept og tilgang til grafiske ressurser, vil det redusere tiden som kreves for designarbeidet.

Likevel kan utviklingen av et unikt og tiltalende design, inkludert opprettelse av grafikk, fargepaletter, typografi og brukergrensesnitt, ta betydelig tid.

Funksjonalitet

Dersom nettsiden krever spesifikke funksjoner som integrasjoner, brukerregistrering, betalingsløsninger eller databasedrevet innhold, vil utviklingen ta lengre tid. Implementering av komplekse funksjoner kan involvere tilpasning, testing og feilsøking for å sikre at de fungerer som forventet.

Samarbeid og kommunikasjon

Effektiv kommunikasjon mellom webutvikleren og klienten er viktig. Jo bedre samarbeid og tydelig kommunikasjon det er mellom begge parter, desto smidigere blir utviklingsprosessen. Hyppige tilbakemeldinger og klarhet i kravene bidrar til å unngå forsinkelser.

Erfaring og ekspertise

En dyktig webutvikler med solid kunnskap om relevante programmeringsspråk, rammeverk og teknologier vil vanligvis kunne fullføre en nettside raskere enn en med mindre erfaring.

For å kunne gi en mer presis tidsramme for å lage en nettside, er det viktig å vurdere alle disse faktorene i samråd med webutvikleren, og få en skreddersydd tidsplan basert på prosjektets spesifikke behov.

Dette er en vanlig misforståelse om nettsiden din

Nok en misforståelse hos mange når det kommer til en nettside. Slutt å tenke på et tidspunkt når nettstedet ditt skal være "ferdig". Dette er en pågående jobb som handler om å bygge innhold, synlighet og posisjoner. En lanseringsdato skal kun være et utgangspunkt. Her kommer blant annet teknikker som MVP (minste fungerende løsning) inn i bildet. 

Sørg for å planlegge for hvordan du og virksomheten skal vokse, og hvordan dette skjer online.

Onsker-du-aa-lykkes-med-nettstedet-ditt-vil-du-kartlegge-godt

8 Tips når du skal lage nettsider

Her er noen nyttige tips når du skal lage ny nettside.

  • Forstå målgruppen din, og deres behov for å skape relevant innhold og design.
  • Planlegg og organiser nettsidestrukturen på en logisk og brukervennlig måte.
  • Bruk et responsivt design som tilpasser seg ulike enheter og skjermstørrelser.
  • Bruk klare og lettleste skrifttyper og farger som er behagelige for øynene.
  • Ha et tydelig verdiforslag som gjenspeiler det du tilbyr av tjenester og produkter.
  • Optimaliser nettsiden for søkemotorene. Dette starter du med aller først.
  • Inkluder tydelige handlingsoppfordringer (CTAs) for å oppmuntre besøkende til å utføre ønsket handling.
  • Test og evaluer nettsiden jevnlig for å identifisere og rette opp eventuelle problemer, eller finne forbedringsmuligheter.

Ved å følge disse tipsene kan du skape en god nettside som oppfyller brukernes behov, og som gir en positiv brukeropplevelse.

Husk at nettsiden din bør være lett å navigere, ha rask lastetid, og være tilgjengelig for personer med ulike funksjonshemninger. Og du jobber hele tiden med å utvikle dette som et verktøy for forretningsmål.

Dette er det viktigste du gjør før du anskaffer ny nettside

Før du starter skal du få dagens beste råd for nettsiden din.

Det går som følger

Ikke skriv en kodesnutt eller publiser noe som helst, før du har kartlagt nøye hva du trenger av innhold og struktur, for å lykkes med organisk synlighet i søkemotorene (primært Google).

Grunnen til dette er at jeg etter flere år i faget fortsatt ser virksomheter og bedrifter sette opp nettsiden sin, og gjøre den tekniske delen først.

Dette er tabben mange gjør

Deretter skal det jobbes med innhold og synlighet på nettsiden. Dette blir som regel alltid feil rekkefølge.

Du klarer ikke å ta en posisjon i markedet ditt, og nå kundene dine, uten å kartlegge hva du faktisk trenger av innhold og oppbygging. Mange hopper over arbeidet med å kartlegge dette, og det kreves en helt egen arbeidsøkt helt i starten, før du gjør noe annet. Da vi du ha mulighet til å kartlegge disse behovene, og bygge nettstedet etter dette.

Fjern alle antagelser, og jobb datadrevet

Det vil si at du benytter egne data og egen innsikt, og at du tar forbehold med konkurrenter og omgivelser. Ikke minst gir deg også en oversikt over hvilke behov og interesser kundene dine - og aktuelle målgrupper har.

Ta et klokt valg, gjør denne jobben først.

Det kan også spare deg for store kostnader. Jeg har dessverre sett virksomheter som har gjort denne feilen, og regningen blir gjerne dobbel. (Om ikke verre). Dette fordi de må justere kursen etter en allerede utviklet nettløsning. Da er det gjerne for sent.

Oppsummering

Nettsiden din er hjertet i arbeidet du gjør med markedsføring. Og ja, det skjer store endringer med AI og kunstig intelligens. 

Likevel, kundene dine vil fortsatt ønske å finne pålitelige kilder til informasjon. Dette skjer fortsatt gjennom søkemotorene også i tiden framover.

Derfor er det avgjørende å få maksimalt ut av nettsiden din. Dette gjør du ved å gjøre de riktige tingene i riktig rekkefølge.

Vil du sikre at du posisjonerer deg riktig i markedet ditt?

Finn ut mer om hvordan jeg kan hjelpe deg, og hvilke fordeler du vil ha av å få kontroll på egne data, og egen vekst i kanaler som Google.

Om forfatteren

Bjørn Marius Narjord jobber med SEO og synlighet på nett. Jeg har mange års erfaring innen kommunikasjon, arbeid med nettsideprosjekter, og synlighet på nett.

Jeg hjelper deg å kartlegge nettsideprosjektet ditt for å definere hvilke behov du har, fordi det vil kunne gi deg økt vekst i Google. Og relevante posisjoner i markedet ditt.