VERKTØY SEO: 
109 beste hjelpemidler for SEO i 2024 [Omfattende liste+Infografikk]

I denne unike listen finner du SEO-verktøy som du kan bruke for bedre søkemotoroptimalisering.

Sjekk ut alternativene som finnes innen en rekke kategorier!

 • De beste alternativene både gratis og lisensbasert
 • Finn priser, lenker og anbefalinger
 • Stor infografikk med de mest sentrale SEO-tjenestene
Verktoy-SEO-de-beste-paa-markedet
Av Bjørn Marius Narjord
Oppdatert: 01/29/2024

En slik liste har du neppe sett før, men her finner du alt samlet på et sted! SEO-verktøy til ulike formål, ulik pris og ulik funksjonalitet. 


Men en ting har de alle felles: de kan potensielt hjelpe deg til bedre synlighet i organiske søk i Google og andre søkemotorer.


Sjekk listen med 109 alternativer til verktøy for bedre søkemotoroptimalisering i 2024 her.


Alt fra On-page SEO og analyse til KI (Kunstig intelligens).


La oss hoppe i det!

Hva er verktøy for SEO?

Det finnes mange ulike verktøy SEO bør bygges rundt for å kunne fungere best mulig. Gode SEO-verktøy finner potensialet til nettsider for høyest mulig plasseringer i søkemotorene. 


De gir informasjon om linker og søkeord, samt innsikt i konkurransen som finnes på Internett.


Hvordan velge riktig SEO-verktøy?

Med andre ord er søkemotoroptimaliserings-verktøy veldig sentrale i arbeid med organisk synlighet på nett. 


Men hvor skal du starte og hvilke verktøy skal du velge? Her er noen av de beste du finner der ute i ulike kategorier!

Ekspertråd: Sjekk ut noen av de beste AI-verktøyene for SEO i år her! Sjekk også egen liste lenger ned i artikkelen. 

1. SEO verktøy - de største på markedet 

De mest avanserte verktøyene for SEO skal primært gi deg innsikt og data når du jobber med søkeordsanalyser


Disse gir deg volum for søkeord, vanskelighetsgrader for å kunne rangere, og ikke minst et bilde på hvordan konkurrentene dine gjør det.


Men disse gir deg også en rekke andre funksjoner og muligheter.


Dette er noen av de mest omfattende verktøyene for SEO på det internasjonale markedet. 

SEMrush

Har du jobbet litt med SEO så kjenner du nok til dette kraftige verktøyet som i hovedsak hjelper deg med å identifisere en rekke verdifulle søkeord og emner.

Semrush har imidlertid en rekke andre nyttige funksjoner. Finn ut mer om SEMrush.

Kostnad:
Du kan starte med en 14-dagers gratis prøveperiode og deretter gå videre til et betalt medlemskap. Månedlige medlemskap starter fra $119 (Pro), $229 (Guru) og $449 (Business).

verktoy_seo_semrush_beste_seo_verktoy

Sporing av posisjoner i Google: SEMrush har en rekke gode funksjoner for å jobbe med søkemotoroptimalisering. Du kan for eksempel følge med på dine rangeringer på definerte søkeord og hvordan ditt innhold presterer. 

Ahrefs

Ahrefs er et populært SEO-verktøy som folk bruker for å få høyere Google-rangeringer, og som konkurrerer med SEMrush på mye av det samme av funksjonalitet. De tilbyr omkring 590 millioner søkeord over 186 land. 

Kostnad:
Her kan du velge av følgende alternativer: Lite $99, Standard $199, Advanced $399 eller Agency $999.

Moz Pro Tools

Et alternativ til de to førstnevnte programvarene er MOZ sine verktøy for bedre synlighet på nett. Blant annet vil du kunne finne søkeordene som er riktig for deg og lage tilpassede rapporter. 

Kostnad:
Du får en gratis periode på 30 dager for å teste ut verktøyet. Deretter kan du velge mellom alternativene Standard $99, Medium $179, Large $299 og Premium $599 per måned.

verktoy_seo_moz_pro

Ubersuggest

Ubersuggest er et kraftig SEO-verktøy som gir deg månedlig søkevolum, CPC og konkurransedata for nøkkelord.

Tjenesten Ubersuggest gir deg også en Chrome-utvidelse med innsiktsfulle data relatert til søkeordsøk på Google, men også på nettsteder som YouTube og Amazon. Sjekk også ut A/B testkalkulator. 

Kostnad:
Du kan velge en månedlig avtale med alternativene Individuell kr 299, Business kr 499 eller Enterprise kr 999. Eller du kan gå for en livstidsavtale med samme alternativer for enten kr 2990, kr 4990 eller kr 9990. Ganske sprekt!

SpamZilla

SpamZilla er et verktøy som hjelper deg med å finne og vurdere utløpte og forlatte domener. Du kan bruke disse domenene til SEO-formål eller for å bygge nisjenettsteder.

Her finner du en utfyllende guide om SpamZilla

Kostnad:
Du kan velge et gratis abonnement der du kan vurdere inntil 25 domener, eller du kan gå for et abonnement til $37 per måned. Da får full tilgang til alle funksjoner i tjenesten.

Screaming Frog

Screaming Frog SEO Spider er en søkerobot som hjelper deg med å forbedre din SEO og som kan identifisere både vanlige og mer avanserte SEO-problemer. 

Kostnad:
Last ned og gjennomsøk 500 URLer gratis, eller kjøp en lisens for å fjerne begrensningen, og få tilgang til avanserte funksjoner. Lisensen koster 149 euro per år. 

verktoy-seo-screaming-frog

SEO Powersuite

SEO PowerSuite er SEO-programvare med unik analytisk innsikt, som lar deg velge bare de mest lønnsomme SEO-taktikkene for din virksomhet.

Verktøyet består av Rank Tracker, SEO SpyGlass, WebSite Auditor og LinkAssistant.

Kostnad:
Her kan du velge en gratis versjon eller betale for en profesjonell konto for $299 per år

Pitchbox

Pitchbox lar deg nå ut bedre til influencere og gir en plattform for lenkebygging designet for interne markedsføringsteam, virksomheter og SEO-byråer.

Lenkebygging avhenger av SEO-data for å ta gode beslutninger, utforme kampanjer og vurdere hva som bør prioriteres. Pitchbox integreres med flere av de store SEO-verktøyene: Ahrefs, SEMRush, Majestic, Moz og LinkResearchTools.

Kostnad:
Pitchbox holder kortene litt tettere til brystet hva pris angår, men du kan booke en demo av tjenesten og finne ut mer. 

seo_verktoy_pitchbox

SpyFu

SpyFu er et verktøy for søkeordsanalyse som brukes av digitale markedsførere for å forbedre ytelsen i søk på nett.

Mer spesifikt kan SpyFu brukes til å identifisere de mest lønnsomme søkeordene i konkurrentenes betalte og organiske søkekampanjer.

Kostnad:
Basic og profesjonell er alternativene du kan velge i her. Du kan komme i gang for rundt $33 per måned.

Google Search Console

Google Search Console (GSC) er en gratis tjeneste som tilbys av Google som hjelper deg med å overvåke, vedlikeholde og feilsøke nettstedets tilstedeværelse i Googles søkeresultater.

GSC gir den mest nøyaktige informasjonen om hvordan Googles søkemotor analyserer nettstedet ditt. Det er en god måte å kontinuerlig overvåke ytelsen på, og forbedringer du kan gjøre på nettsiden din. 

Kostnad:
Gratis å bruke.

Mangools

Mangools er et SEO-verktøysett som er flott for bloggere, markedsførere, SEM eller SEO-byråer. Det er spesielt populært på grunn av designet og brukervennligheten.

Nøkkelfunksjoner inkluderer søkeordforskning, konkurrentanalyse, tilbakekoblingsanalyse, rangeringssporing og SERP-analyse.

Kostnad:
Du kan teste ut verktøyet i 10 dager gratis. Deretter kan du velge Basic $29, Premium $39 eller Agency $79. 

verktoy_seo_mangools

Google Keyword Planner

Søkeordplanleggeren hjelper deg med å finne søkeord for søkekampanjene dine, og dette er Googles eget verktøy for å gjøre søkeordsanalyser.

Du kan bruke dette gratisverktøyet til å oppdage nye søkeord relatert til virksomheten din og se anslag over søkene de mottar og kostnadene for å målrette dem. Dette verktøyet finner du i Google Ads.

Her finner du en utfyllende guide om hvordan du kan få maksimal utnyttelse av søkeordplanleggeren.

Kostnad:
Dette verktøyet er gratis å bruke. 

SEOquake

Et av de kraftigste SEO-verktøyene og nettleserpluginene som tilbyr en rekke SEO-beregninger.

Det er spesielt nyttig når det kommer til innholdsmarkedsføring da det raskt gir detaljert informasjon på et hvilket som helst nettsted.

Kostnad:
Dette verktøyet er gratis å bruke. 

Majestic

Majestic SEO gir deg et verktøy som spesialiserer seg på analyse av lenker. Så i motsetning til Ahrefs, SEMrush eller Moz Pro, handler Majestic om backlinks.

Det er 100 % fokusert på dette, og hevder å være best i klassen. 

Kostnad:
Her kan du velge mellom Lite $49, Pro $99 og API $399 per måned.

Growthbar

GrowthBar er et av de enkleste SEO-verktøyene på markedet.

De lar brukere se millioner av søkeordresultater, konkurrentens tilbakekoblinger, Google Ads-data og generere blogginnhold med ett klikk. 

Kostnad:
5 dages fri bruk, og deretter kan du velge Standard $29, Pro $79 eller Agency $129 per måned.

seo_verktoy_growthbar

Vellykket SEO handler ikke om å lure Google. Det handler om SAMARBEID med Google for å gi de beste søkeresultatene for Googles brukere.
Phil Frost, Main Street ROI

verktoy-seo-ahrefs

Ahrefs er et av de mest populære verktøy SEO-eksperter har stor nytte av . 

2. Gratis SEO verktøy

Vi har sett på noen av de største du kan finne av hjelpemidler for god søkemotoroptimalisering. Det finnes også mange gode kostnadsfrie alternativer som gjør susen. Her er noen gode tips:

Answer the Public

Answer The Public er et søkeordverktøy som visualiserer spørsmål og foreslåtte autofullføringssøk i et bilde som gir en detaljert "søkeordsky". Kategoriene består i hovedsak av 'hvordan', 'kan', 'er', 'hvilken' og 'vil'.

Dette er et svært nyttig verktøy i arbeidet med å finne relevante søkeord. Hvordan bruke Answer the Public? Finn ut mer om det her.

Ahrefs’ Backlink Checker

Ahrefs har noen kostnadsfrie funksjoner. Blant annet kan du se hvilke nettsteder som lenker til konkurrentenes nettsteder og mål kvaliteten på backlinkprofilene deres.

Google Tag Manager

Google Tag Manager er et gratis tag-administrasjonssystem som lar deg administrere og distribuere markedsføringstagger (kodebiter eller sporingspiksler) på nettstedet ditt (eller mobilappen) uten å måtte endre koden.

SERPSim

SERPsim er en SERP-simulator og forhåndsvisningsverktøy for Google som optimerer SEO-titler og metabeskrivelser for nettstedene dine. Denne lar deg kontrollere SEO-titlene og metabeskrivelsene dine for å sjekke hvordan de faktisk vil se ut på Google.

Du kan manuelt lage tittelen og metabeskrivelsene fra bunnen av, eller du kan enkelt finne eksisterende titler og metabeskrivelser ved å bruke hentefunksjonen til SERPsim.

Det er bare en ting å si: kjekt!

anbefalt_seo_verktoy_for_google_serp_serpsim

SERPSim er et nyttig verktøy for å teste hvordan titler og beskrivelser vil se ut på Google.

Google Trends 

Som navnet antyder, hjelper Google Trends deg med å spore populariteten til emner og trender i aktuelle bransjer over tid.

Bruk dette verktøyet til å identifisere gjeldende trender og bruke informasjonen til å lage en tidsriktig og relevant innholdsstrategi.

Google Trends gir deg et klart bilde av hvordan spesifikke trender endres over tid og hvordan folks søkemønstre rundt dem endres.

BuzzSumo

Buzzsumo er en plattform som lar deg finne engasjerende innhold og oppdage nye potensielle muligheter.

Siden lar deg søke etter innhold som har fått flest delinger, linker og kommentarer.

JSON-LD Schema Generator For SEO

En av de enkleste måtene å legge til strukturert kode på en side er å bruke JSON-LD. Med dette verktøyet kan du raskt generere riktig JSON-LD for enhver side på nettstedet ditt.

Test ut denne Schema.org-strukturerte datageneratoren til å lage JSON-LD-oppføringer. 

SimilarWeb

Similarweb er en leverandør av digital intelligens for bedriftskunder og små til mellomstore bedriftskunder.

Plattformen tilbyr webanalysetjenester og gir brukerne informasjon om deres kunders og konkurrenters nettrafikk og ytelse. Tjenesten tilbyr en gratis versjon.

Copyscape

Copyscape er en gratis plagiatkontroll. Programvaren lar deg oppdage duplisert innhold og sjekke om teksten din er original.

Exploding Topics

Finn temaer som trender før de tar av! Exploding Topics er et nytt stykke programvare utviklet av Brian Dean (Backlinko) og Josh Howarth.

Målet med programvaren er å gi deg ideer til innhold basert på emner som er, eller er i ferd med å bli mer populære.

The Hreflang Tags Generator Tool

Generer hreflang-taggene for din flerspråklige side enkelt og raskt!

Dette verktøyet vil hjelpe deg med å generere hreflang-tags-mønstre som skal brukes i de forskjellige språk- og landversjonene av sidene dine.

Keyword Surfer

Dette er en 100 % gratis utvidelse for Google Chrome som lar deg se søkevolum direkte i Googles søkeresultater.

Tjenesten Keyword Surfer er den raskeste måten å avsløre søkedata, kjøre søkeordsanalyser, og få retningslinjer for innhold direkte i Google Søk.

seo_verktoy_og_hjelpemiddel_keyword_surfer

Classy Schema Structured Data Viewer

Verktøy som inkluderer muligheten til å generere HTML med noen spesialdefinerte CSS-klasser. Dette gjør deg i stand til dynamisk å lage JSON-LD.

Website Authority Checker

Sjekk "autoriteten" til domenet ditt (målt av Ahrefs)."Nettstedautoritet" er et SEO-konsept som refererer til styrken til et gitt domene.

SERPerator

Dette verktøyet lar deg sjekke søkeresultater på tvers av forskjellige steder og enheter. Søkeresultater kan endre seg dramatisk avhengig av hvor du er og hvilken enhet du bruker.

Serperator lar deg se nøyaktig hvordan resultatene vil se ut for noen som søker på en bestemt telefon fra stort sett alle større byer i verden. 

3. Beste AI-verktøy for SEO

Et SEO AI-verktøy (AI handler om kunstig intelligens - KI på norsk) kan automatisere en rekke SEO-oppgaver, fra overvåking og analyse av nettstedet ditt til å gi verdifull innsikt og forslag til forbedringer. 


Denne teknologien bruker avanserte algoritmer innen maskinlæring for å kartlegge og presentere relevante søkeord, belyse hvilket innhold som kan optimaliseres, og utføre grundige analyser av nettstedet ditt - alt med lynrask hastighet som overgår menneskelige evner. 


La oss se på noen av de beste hjelpemidlene her:

Her-er-noen-aktuelle AI-verktoy-for-SEO-som-Jasper

Jasper

Mange ser på Jasper som den fremste AI-tjenesten på markedet for SEO, med imponerende funksjoner og kvalitet. Du kan fore verktøyet med såkalte "seed keywords", som Jasper deretter analyserer og genererer innhold. Setninger, avsnitt eller dokumenter basert på emne og tonefall. Den er i stand til å produsere en artikkel på rundt 1 500 ord på mindre enn 15 minutter.

Pris:
7-dagers gratis prøveperiode
Creator: $49/måned for én lisens
Teams: $125/måned for tre lisenser
Business: Kontakt for pris

Pictory

Pictory er et AI-verktøy for video som gjør det enkelt å lage og redigere filmmateriell av høy kvalitet. En av de beste egenskapene ved verktøyet er at du ikke trenger mye erfaring med videoredigering eller design.

ClickUp

ClickUp AI er en alt-i-ett samarbeids- og prosjektstyringsverktøy som integrerer AI for innholdsproduksjon, søkeordsanalyser, optimalisering v innhold og konkurrentanalyse.

Pris:
Alltid gratis
Ubegrenset: $7/måned per bruker
Business: $12/måned per bruker

WordLift

Et AI-drevet SEO-verktøy som genererer strukturert data for søkemotorer, med fokus på å forbedre organisk trafikk for e-handel og nettbutikker.


Pris:
Starter: $63 (€59)/måned for ett nettsted
Professional: ~$106 (€99)/måned for to nettsteder
Business + E-commerce: ~$266 (€249)/måned for fem nettsteder

Alli AI

Dette er en tjeneste som tilbyr optimalisering, automatisering og implementering på én plattform for byråer, bedrifter og større e-handelsnettsteder, med særlig fokus på on-page SEO.

Pris:
Konsulent: $249/måned for 10 nettsteder og brukere
Byrå: $499/måned for 25 nettsteder og brukere
Enterprise: $999/måned for ubegrensede nettsteder og brukere
Enterprise: Kontakt for pris

Byword

Et AI-verktøy for innholdsproduksjon og SEO-artikler. Denne brukerf fokuserer spesielt på et naturlig og godt flytende språk.

Pris:
Generering av én historie koster én kreditt.
Starter: $99 for 25 kreditter/måned
Standard: $299 for 80 kreditter/måned
Scale: $999 for 300 kreditter/måned
Ubegrenset: $2,499 for ubegrensede kreditter

MarketMuse

Tilbyr verktøy for innhold og strategisk SEO, inkludert innholdsplaner, konkurrentanalyse og innholdsoptimalisering.

Pris:
Gratis: $0 for 10 spørringer/måned
Standard: $149/måned per bruker
Team: $399/måned tre brukere
Premium: Kontakt for pris

Frase

Bruker AI for å forbedre Google-rangeringer ved å tilby tjenester for produksjon av innhold og analyseverktøy.

Pris:
Solo: $14.99/måned per bruker, fire artikler
Basic: $44.99/måned per bruker, 30 artikler
Team: $114.99/måned tre brukere, ubegrensede artikler
Enterprise: Kontakt for pris

Verktøy-for-bruke-AI innen-søkemotoroptimalisering

Adam Audette

SEO-ekspert

Tiden da SEO var et spill for å overlistede algoritmer, er over. I dag er innholdsstrategi og verdifulle, bærekraftige strategier avgjørende, ikke triks og lenker.

4. SEO-verktøy for WordPress

I følge W3Techs bruker rundt 41,2 % av alle nettsteder på nettet WordPress. Disse inkluderer nettsteder som kjører på et CMS, uten et CMS, og spesialkodede CMS. Dette betyr at godt over en tredjedel av hele internett kjører på WordPress.


Derfor er også verktøy for SEO i WordPress med andre ord veldig sentrale. Her er et knippe gode valg.

Yoast SEO

Yoast SEO er et WordPress-plugin som forbedrer nettstedets rangeringer på søkemotorer, ved å hjelpe deg med å optimalisere nettstedets innhold og søkeord. 

Verktoy_SEO_Yoast-SEO-plugin-for-wordpress-seo

The SEO Framework

SEO Framework er en plugin med mål om å hjelpe innholdet ditt til å rangere bedre i søkemotorer.

Den tilbyr mange av de kjente funksjonene du kan forvente fra andre SEO-plugins. Et alternativ til Yoast med andre ord. 

SEO Press

Et kraftig WordPress SEO-plugin for å optimalisere SEO, øke trafikken din, forbedre sosial deling, bygge tilpassede HTML- og XML-nettkart, lage optimaliserte brødsmuler, legge til skjemaer / Google-strukturerte datatyper, administrere 301-omadresseringer og mye mer.

SEO Squirrly

Squirrly SEO er en AI-drevet, alt-i-ett SEO-pakke for målrettet søkemotoroptimalisering.

Optimaliser WordPress, og ta den korteste veien til den første siden i Google Søk med datadrevne SEO-mål fra en A.I. konsulent. Drevet av maskinlæring og skytjenester.

Broken Link Checker

Broken Link Checker overvåker og tester alle interne lenker og eksterne lenker på dine nettsider. Den jakter hele tiden etter ødelagte lenker.

Det hjelper deg å fikse dårlige lenker for å forbedre SEO og ikke minst brukeropplevelse.

Rel NoFollow Checkbox

Dette er en plugin som legger til en enkel avmerkingsboks i popup-vinduet for å sette inn lenker for å inkludere en nofollow-attributt.

All in One Schema Rich Snippets

En markup-plugin for enkelt å kunne implementere nødvendige markeringer på nettstedet ditt.

Schema Pro er for deg som har et stort antall sider på nettsiden din og ønsker å bruke avanserte skjematyper med raskere, automatisk og nøyaktig implementering.

WordLift

WordLift er et innovativt SEO-verktøy som er utviklet for å behandle strukturert datamarkeringsautomatisering.

Med andre ord: akkurat som du trenger en oversettelse for å forstå et fremmedspråk, oversetter WordLift teksten din til språket som Google snakker. 

verktoy_for_seo_ai_wordlift

All in One SEO

Dette er den originale WordPress SEO-pluginen startet i 2007. Over 3 millioner nettsideeiere bruker AIOSEO for å konfigurere WordPress SEO.

MonsterInsights

MonsterInsights er en populær Google Analytics-plugin for WordPress. Med MonsterInsights kan du enkelt koble WordPress-nettstedet ditt til Google Analytics. 

Dette tillegget hjelper deg med å oppdage hvordan besøkende finner og bruker nettstedet ditt, slik at du kan få dem til å komme tilbake.

MonsterInsights-verktøy-SEO-Intent-SEO-og-Digital

Schema Pro

Schema Pro lar deg legge til strukturerte data til nettstedet ditt. Dette lar deg presentere søkemotorer med informasjon som de forstår.

Når du gjør ting klart og gir detaljert informasjon, har søkemotorer en tendens til å vise oppføringen din kreativt for relevante søk.

Redirection

Dette er det mest populære verktøyet for omdirigering av url`er for WordPress. Med den kan du enkelt administrere 301-redirects, holde styr på 404-feil og generelt rydde opp i eventuelle løse tråder på nettstedet ditt.

Really Simple SLL

Denne smarte tjenesten aktiverer SSL på WordPress uten behov for kodeferdigheter. Programtillegget oppdager automatisk innstillingene dine og konfigurerer nettstedet ditt til å operere på HTTPS.

Really Simple SSL er av de mer populære SSL-plugins for WordPress, med over 5 millioner aktive installasjoner.

Easy Table of Contents

En tjeneste som er perfekt for nye bloggere og nettsider som ikke har et alt for stort budsjett. Dette er en gratis plugin som automatisk genererer en innholdsfortegnelse for dine innlegg, sider og egendefinerte innleggstyper ved å analysere innhold fra overskrifter.

Du kan velge hvor og når du vil sette inn innholdsfortegnelsen i artiklene dine.

WP Super Cache

En statisk caching-plugin for WordPress. Den genererer html-filer som leveres direkte av Apache uten å behandle relativt tunge PHP-skript. Ved å bruke denne vil du kunne øke hastigheten på WordPress-bloggen din betraktelig.

WP Internal Link Juicer

Dette er en toppmoderne løsning for å bygge interne lenker i innholdet ditt. Totalt sett kan denne forbedre din SEO på siden og brukeropplevelsen din (UX) ved å peke ut riktig innhold for den gitte konteksten.

5. SEO-verktøy for Youtube

Youtube SEO er en prosess for å optimalisere Youtube-videoer og kanaler for å øke rangeringene dine. Optimaliser kanalens side, spillelister, metadata, beskrivelse og videoer.


Du kan også optimalisere videoene dine for Youtubes søkemotor så vel som andre søkemotorer. Kanalen har ca 2 milliarder brukere og 42,9 % av alle globale internettbrukere bruker Youtube månedlig.

TubeBuddy

TubeBuddy-utvidelsen gir deg et dypt innblikk i rangeringene og taggene til andre videoer. Du kan "spionere" på andres videoer og se merkene deres og legge dem til i videoen din også for å få litt drahjelp fra visningene deres!

YouTube Analytics

I avansert modus lar denne tjenesten deg se mer spesifikke data om kanalene, ressursene og publikummet ditt. Du kan også sammenligne ytelsesberegninger for innhold og eksportere dataene dine.

vidIQ

VidIQ er et nettbasert utdanningsnettsted som tilbyr videoopplæringer og analyser om din kanals vekst på YouTube.

YouTube Autosuggest

Hvis du har søkt etter en video på YouTube, vet du at i det øyeblikket du begynner å skrive, begynner YouTube å tilby forslag til søkeord og fraser for å hjelpe deg videre. Akkurat som i Google.

Dette er et flott verktøy for brukere, men det er også et ekstremt nyttig verktøy for skapere. 

Verktoy-Youtube-SEO-YouTube-Autosuggest

Kparser

Dette er et progressivt søkeordsverktøy som gir tusenvis av forslag til "long-tail" søkeord fra Youtube men også fra Google, Bing, eBay og Amazon.

YTRank

YTRank er et superenkelt gratisverktøy du kan bruke til å spore YouTube-rangeringer for målrettede søkeord. Bare velg plasseringen du ønsker, legg til YouTube-video-URLen og legg til søkeordene dine.

RapidTags

Denne YouTube-tag-generatoren er utviklet for raskt å generere SEO-effektive tagger for YouTube-videoene dine.

TubeRanker

TubeRanker er et YouTube SEO-verktøy for å kjøre audits og optimalisere enhver YouTube-kanal.

Rival IQ

Rival IQ leverer analyse av sosiale medier og konkurransedyktig innsikt for å hjelpe digitale markedsførere med å ta informerte beslutninger, forbedre resultater og bedre forstå konkurrenter.

Youtube Keyword Tool

Ahrefs har sitt eget verktøy for å finne søkeord spesifikt for Youtube. Få flere visninger på Youtube ved å undersøke søkeord folk søker etter.

YouTube's Comment Moderation

YouTubes innebygde verktøy for kommentarmoderering lar deg tilpasse innstillinger for automatisk å filtrere ut kommentarer som er upassende.

FotoJet

Gir deg muligheten til å lage gode YouTube-miniatyrbilder. I tillegg til å tilby verktøyene du trenger for å lage flotte miniatyrbilder, gir den også bilderedigering, grafisk design og collage-produksjon.

Camtasia

Camtasia av Techsmith er et enkelt alt-i-ett-program for videoredigering og skjermopptak. Bygget med nybegynnere i tankene, lar Camtasia designere lage profesjonelle treningsvideoer raskt og effektivt.

Den er tilgjengelig for både Windows og MacOS.

verktoy_youtube_seo_camtasia

iMovie

iMovie er et videoredigeringsprogram utviklet av Apple. 

Corel VideoStudio

Et funksjonsspekket og intuitivt videoredigeringsprogram for forbrukere.

Blender

Et gratis 3D-verktøy som brukes til å lage animerte filmer og visuelle effekter.

Youtube SEO-tips

Her er noen tips til hvordan du kan forbedre synligheten din i Youtube:

 • Optimaliser videobeskrivelser og metabeskrivelser
 • Lag undertekster til videoer med en SRT-fil
 • Legg til kort for å markedsføre andre relevante videoer
 • Bruk godt undersøkte målsøkeord på en naturlig måte
 • Velg den mest relevante kategorien for videoen din

Inkluder søkeord i følgende områder for å øke muligheten til å rangere for disse:

 • Tittel
 • Miniatyrbilder
 • Beskrivelse
 • Avskrifter
 • Oversettelser
 • Tagger
 • Lenker
 • Oppfordring til handling

6. Verktøy for webanalyse

Webanalyse er prosessen med å analysere atferden til besøkende på et nettsted. I SEO er dette naturlig nok en sentral del av arbeidet for å kunne lykkes. Her er noen gode alternativer du bør sjekke ut:

Google Analytics 4

Google Analytics inkluderer funksjoner som kan hjelpe brukere med å identifisere trender og mønstre i hvordan besøkende engasjerer seg på nettsidene dine.

Fra 1. juli 2023 slår Google av Universal Analytics, også kjent som Google Analytics 3. Da må alle gå over til Google Analytics 4 om du ønsker å bruke denne tjenesten også i framtida. 

Amplitude

En produktanalyseplattform som hjelper bedrifter med å spore besøkende ved hjelp av samarbeidsanalyse.

Excel

Microsoft Excel er velkjent for de fleste og er et nyttig og kraftig program for dataanalyse og dokumentasjon.

Adobe Analytics

Adobe Analytics tilbyr løsninger for å bruke sanntidsanalyse og detaljert segmentering på tvers av alle markedsføringskanalene dine.

Yandex Metrica

Dette er et nettanalyseverktøy som lar deg se detaljert statistikk, få opptak av hvordan besøkende på nettstedet oppfører seg, spore trafikkildene dine og måle effektiviteten til dine annonser på og utenfor nettet.

webanalyse_verktoy_yandex-metrica

HubSpot

HubSpot er et skybasert CRM designet for å hjelpe med å samkjøre salgs- og markedsføringsteam og optimalisere din inngående markedsføringsstrategi for å generere flere, kvalifiserte potensielle kunder. 

Mixpanel

Denne tjenesten lar deg analysere hvordan brukere samhandler med dine produkter på nett.

Det er designet for å gjøre team mer effektive ved å la alle analysere brukerdata i sanntid for å identifisere trender, forstå brukeratferd og ta avgjørelser om produktet ditt.

Matomo

Matomo er et alternativ til Google Analytics og samler data for detaljerte nettanalyserapporter om dine besøkende, sidevisninger, henvisningsinformasjon, søkemotornøkkelord, e-handel, kampanjer og mye mer!

StatCounter

Dette er en tjeneste som hjelper deg med å analysere trafikktrendene dine over tid. Spor hvordan nøkkelberegningene dine presterer over tid ved å sammenligne sidevisninger, økter, besøkende og nye besøkende for en hvilken som helst datoperiode.

Peter Drucker

SEO-ekspert

Det som blir målt blir forbedret

7. SEO-verktøy for bildebehandling

Ditt visuelle innhold må være optimalisert for dine kunder og søkemotorer. Bruk disse hjelpemidlene til bildeoptimalisering for å oppnå maksimal synlighet og hastighet.

Canva

En grafisk designplattform som du kan bruke til å lage sosiale mediegrafikk, presentasjoner, plakater, dokumenter og annet visuelt innhold. 

Pixabay

Pixabay består av et fellesskap av kreative som deler opphavsrettsfrie bilder, videoer og musikk. Her kan du finne bilder til dine prosjekter.

PicMonkey

Dette er en bildebehandlertjeneste som tilbyr en rekke funksjoner i sin "pakke". Særlig bra for sosiale medier. 

Snappa

Skybasert grafisk designverktøy som hjelper deg med å lage grafikk for sosiale medier, annonser, blogger, e-poster og infografikk i henhold til passende dimensjoner.

Piktochart

Piktochart tilbyr visuell innholdsproduksjon for bedrifter som ønsker å forbedre sin interne og eksterne kommunikasjon. Lag enkelt infografikk, rapporter, presentasjoner og utskrifter ved hjelp av én nettplattform.

8. Verktøy for SEO-audit

En SEO-audit handler om å analysere hvor god din tilstedeværelse på nett står seg til beste praksis. Hensikten med tilsynet er å identifisere så mange grunnleggende problemer som påvirker organiske søkeresultater som mulig.


Dette er noen gode verktøy for å få en god vurdering av ditt nettsteds "helsetilstand".

Semrush Site Audit

Semrush's Site Audit er en kraftig søkerobot - en crawler - som lar deg analysere helsen til ditt nettsted.

verktoy_seo_audit

Ahrefs Site Audit Tool

Som Semrush sin tjeneste har Ahrefs en lignende tjeneste som gjennomsøker sidene den finner på nettstedet ditt – gir deretter en samlet SEO-helsepoengsum.

DeepCrawl

En skybasert tjeneste som du kan sette opp til å gjennomsøke nettstedet ditt, eksterne nettsteder, analysedata, backlinks, nettstedskart og URL-lister med mer. 

OnCrawl

Enterprise SEO-plattform som kombiner kraften til teknisk SEO, maskinlæring og datavitenskap for økte inntekter fra søkemotorer. Den kommer med mange ulike funksjoner.

9. SEO-verktøy for hastighetstest

Husk at den ideelle nettstedhastigheten er 3 sekunder eller mindre! Disse programmene kan hjelpe deg med sidehastighet for SEO, og bransjesammenligninger for å se hvordan nettstedet ditt klarer seg opp mot konkurrentene.

Google Chrome Dev Tools

Dette er et sett med nettutviklerverktøy bygget direkte inn i Google Chrome-nettleseren.

GTmetrix

GTmetrix er et hastighetskontrollverktøy for nettsteder som lar deg se hvor raskt nettstedet ditt lastes. Denne gir deg god innsikt i hva som potensielt bremser nettstedet ditt.

Speed Vitals

SpeedVitals er et verktøy for evaluering av nettstedytelse rettet mot å forbedre Core Web Vitals. SpeedVitals bruker Lighthouse til å måle laboratoriedataene og Chromes User Experience API for å måle feltdata.

verktoy-seo-speed-vitals-seo-hastighetstesting

NYTTIG VERKTØY: Speed Vitals er et godt verktøy for å bedømme tilstanden til nettstedet ditt når det gjelder Core Web Vitals. 

Google PageSpeed Insights

PageSpeed Insights (PSI) rapporterer om ytelsen til en side på både mobile og stasjonære enheter, og gir forslag til hvordan siden kan forbedres.

Pingdom

Hvis du har et nettsted, må du forstå lastetidene slik at du kan gjøre forbedringer om nødvendig. Pingdom er et verktøy som hjelper deg med å gjøre nettopp det.

Dotcom Tools

Dotcom-Tools tilbyr gratis og abonnementsbaserte pakker som lar deg sjekke hastigheten og tilgjengeligheten til nettsteder, servere, APIer og andre nettressurser umiddelbart.

SEO Site Checkup

SEO Site Checkup gjennomfører en rask revisjon av nettstedet ditt, ser etter riktige koder og viser eventuelle feil som kan dukke opp.

Pagelocity

Pagelocity er en nettapplikasjon for å analysere og optimalisere nettsider.

Dareboost

Et verktøy for å analysere nettsidehastighetstesten og andre aspekter ved nettsiden.

Uptrends

Tilbyr en innovativ server- og nettstedovervåkingsplattform for selskaper i alle størrelser, og hjelper deg med å holde oversikt over hele din online tilstedeværelse.

Sucuri Load Time Tester

Denne testen måler hvor lang tid det tar å koble til nettstedet ditt og for én side å laste fullt ut.

Webpagetest

WebPageTest er et verktøy for ytelsestesting med åpen kildekode.

K6

k6 er et åpent kildekodeverktøy og skytjeneste som gjør testing enkelt for utviklere og QA-ingeniører.

Google Mobilvennlig test

Test hvor enkelt en besøkende kan bruke siden din på en mobil enhet. Bare skriv inn adressen til siden din for å se hvilken score du får.

seo-verktoy-mobilvennlig-test-google
MOBILVENNLIG: Testen for mobilvennlighet viser at Intentseo.no er tilpasset mobilbruk. Sjekk ut din egen side med dette verktøyet. 

10. Verktøy for teknisk SEO

Teknisk SEO er en egen disiplin som innebærer å optimalisere infrastrukturen til nettstedet ditt slik at det enkelt kan gjennomsøkes og indekseres av søkemotorer. La oss se på noen gode hjelpemidler for at du kan ha best mulig kontroll på dette:

WP Rocket

Hvis du har tenkt på å øke hastigheten på WordPress-nettstedet ditt med en caching-plugin, og optimalisere koden din er WP Rocket ett navn å sjekke ut!

NitroPack

NitroPack tilbyr "alt-i-ett-ytelsesoptimalisering". Den kombinerer det du trenger for en raskere nettside.

seo-verktøy_bedre_hastighet_nettside

Screaming Frog SEO Log File Analyser

Denne tjenesten i Screaming Frog lar deg laste opp loggfilene dine, verifisere søkemotorroboter, identifisere gjennomsøkte URL-er og analysere søkerobotdata.

XML Sitemaps

Lag nettstedskart for Google, Bing og andre søkemotorer.

Google Website Optimizer

Google Optimize er et gratis verktøy for nettstedoptimalisering som hjelper online-markedsførere og nettredaktører med å øke besøkendes konverteringsfrekvens.

Web Developer Toolbar

Dette er en utvidelse for Mozilla-baserte nettlesere som legger til redigerings- og feilsøkingsverktøy for webutviklere.

Structured Data Testing Tool

Rike resultater er opplevelser på Google-overflater (for eksempel i Søk). Støtter siden din rike resultater? Det kan du finne ut med denne tjenesten.

W3C Validator

Denne validatoren sjekker oppmerkingsgyldigheten til webdokumenter i HTML, XHTML, SMIL, MathML, med flere.

Infografikk: beste SEO-verktøy i 2024

Sjekk ut denne infografikken med SEO-verktøy som lar deg analysere og planlegge gode tiltak med egen søkemotoroptimalisering. Etter egen erfaring er dette noen av de beste du kan benytte deg av.


Visste du ikke om disse fra før kan du finne nye favoritter her!


seo-verktoy-10-av-de-beste-seo

Bonus: Hvilke SEO verktøy bør du velge?

SEO er svært sentralt i en god markedsføringsstrategi. Og det er lett å se hvorfor. Dette er den kraftigste og mest populære markedsføringsteknikken på nett i dag.


Velg SEO-verktøy som gir deg verdi tilbake

Kvaliteten på SEO på Google og SEO-verktøyene innvirker mye på om du lykkes.


Du skal håndtere mange ledd for å oppnå suksess, både innen den tekniske delen av søkemotoroptimalisering, analyser av søkeord, lenkebygging, produksjon av innhold med mer.


Det dukker stadig opp nye verktøy, og det vil være umulig å velge alle. 


Mål egne SEO data med riktige verktøy for SEO

Et råd til å begynne med vil være å kombinere innsikten du allerede har – særlig i Google Search Console – med tydelige mål for hva du ønsker å oppnå.


Bruk av egne data og smarte analyser av konkurransebildet vil bringe deg langt på vei mot suksess med SEO. Et annet råd er å prøve flere verktøy og sammenligne data. Ikke putt alle eggene i én kurv. 

hvordan finne beste SEO verktøy?

Tips: SEOtoolbelt hjelper deg å velge verktøy og hjelpemidler for ulike behov. Her finner du over 200 verktøy sortert.

Hvilke SEO-verktøy hjelper deg med å lykkes i Google?

SEO er svært sentralt i en god markedsføringsstrategi. Og det er lett å se hvorfor. Organisk synlighet i Google er den kraftigste og mest populære markedsføringsteknikken på nett i dag.


Kvaliteten på SEO-verktøyene innvirker mye på om du lykkes med SEO.

Det positive er - som denne listen viser - at det finnes mange gode gratis verktøy for SEO som hjelper deg langt på vei. 

Hvilke verktøy for SEO fungerer best i Norge?


SEO er og blir en internasjonal "øvelse". Og du vil ofte oppleve at en del verktøy kommer litt til kort på norsk. Særlig for søkeord og verktøy for dette.


Det kan være lurt å sammenligne f.eks data fra både Ahrefs og SEMrush.


Sjekk ut en personlig favoritt i Morningscore

Det siste halve året har jeg testet ut Morningscore som har vist seg å gi mye verdi i arbeidet med SEO i Norge. Du kan sjekke ut Morningscore selv her. Du kan også lese egen anmeldelse av Morningscore her.

Morningscore-SEO-verktøy-med-gamification

I tillegg har KWfinder i Mangools vist seg å fungere bra for norske analyser, så sjekk ut denne også.


Utover dette, test til du finner de av hjelpemidlene som tilfører reell verdi for deg og ditt foretak.

OPPSUMMERING

Denne listen ble omfattende, og jeg brukte en del tid på å lage denne. Likevel, den kunne vært dobbelt så lang! Minst. Det er et hav av verktøy der ute. 

Fokuser på hva du vil oppnå med din organiske synlighet på nett. Da vil det være lettere å velge verktøy etter behov. Noen vil alltid gi deg mer verdi enn andre. Test kontinuerlig og mål resultater oppimot dine mål. Lykke til!

Hvilke av dine favoritt-verktøy har jeg glemt på denne listen?

Skriv gjerne en kommentar om dette under 😀

Om forfatteren

Bjørn Marius Narjord har jobbet med kommunikasjon og digital markedsføring i over 10 år. Her får du gode tips og råd om SEO og organisk synlighet på nett.


Se også disse sakene

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}