SEO-kurs: 
De 96 beste kursene i 2024 [Komplett liste]

Sjekk ut de beste kursene i søkemotoroptimalisering rundt om i verden!

  • De fleste SEO-kursene kan du ta på nett
  • Finn de beste engelskspråklige kursene
  • Full oversikt over norske kurs i SEO
Beste-SEO-kurs
Oppdatert: 01/24/2024

Hvordan lære SEO?


Ser du etter gode SEO-kurs eller utdanning innen SEO vil du bli glad for denne listen. Her finner du noen av de beste kursene i verden! 


Ta en kikk på denne listen med 96 SEO-kurs i et internasjonalt marked for kurs i søkemotoroptimalisering i 2024.


Du finner også oversikt over utdanning i SEO og praktisk opplæring. 


(Velg i listen under for det du finner mest interessant).


La oss sette i gang!

Kapittel 1

SEO-KURS FOR NETTBUTIKK

Her finner du 6 nyttige kurs for å styrke synligheten rundt nettbutikker og e-handel. Her kan du også generell drift av nettbutikker, og hva som må til for å lykkes med dette.

1. Nettkurs i 24Nettbutikk: starte nettbutikk

I dette kurset lærer du å lage en nettbutikk med 24Nettbutikk. I starten lærer du å sette opp en nettbutikk. Videre lærer du å legge til kategorier og produkter. Deretter lærer du å sette opp merverdiavgift, frakt og betaling. I slutten lærer du å håndtere ordrer. Er du klar for å starte din egen nettbutikk?

Utdannet.no

2. Become great at Ecommerce SEO

Dette kurset vil gi deg all den nødvendige kunnskapen for å optimalisere nettstedet ditt for søkemotoroptimalisering, utvikle en strategi for innhold og lenkebygging, og generere mer organisk trafikk og (enda viktigere) inntekt.

CXL

3. E-commerce SEO: How to Drive More Traffic to Your Online Store

Oppdag søkemotoroptimalisering for e-handel, og hvordan dette kan hjelpe din virksomhet. Lær trinnene for å forbedre nettstedets ytelse i søkeresultatene.

Coursera

4. SEO Copywriting & Content Marketing Course 4 E-Commerce 2023 

2 i 1: Innholdsmarkedsføring for e-handel og SEO-tekstforfatning for e-handel. Kurs i innholdsforfattelse med quiz og oppgaver.

Udemy

Nettbutikk og E-handel-kurs

5. Kom i gang med nettbutikk

Etter endt kurs skal du vite hva som skal til for å starte og drive en nettbutikk effektivt, slik at du kan gi din satsning på ehandel de beste forutsetninger for å lykkes.

Knowhouse

6. Google Analytics 4 for nettbutikker

Her kan du lære om Google Analytics 4 for nettbutikker. Thomas Moen og co dykker inn i GA4 og avdekker nøkkelmålinger som er avgjørende for å lykkes med e-handel.

Moen & Co

Kapittel 2

UTDANNING I SEO

Her finner du 10 utdanninger i Norge og i utlandet hvor søkemotoroptimalisering er en del av programmet. Det finnes alt fra mastergrader til årsstudier, og de fleste kan gjennomføres på nett. 

Lær mer om SEO

Besøk fagsenteret for utfyllende fagstoff om søkemotoroptimalisering, og øk kunnskapen din (Helt gratis).

1. MSc Masters in Digital Marketing

Mastergrad i Digital Markedsføring. Gjennomføres som på nett og skal gi deg forståelse, ferdigheter og spesialkunnskap for å mestre faget. Du får også pluss DMI-medlemskap som betyr tilgang til bransjeinnsikt. SEO er naturlig nok en sentral del av programmet.
120 studiepoeng.

Digital Marketing Institute

2. Digital markedsføring Årsstudium 

Noroff signaliserer at du kan gå rett ut i jobb som digital markedsfører med dette studiet på CVen. I studieplanen finner du blant annet digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen tar for seg strategisk og målrettet markedsføring på nett og i sosiale medier. 60 studiepoeng.

Noroff

3. 2-årig utdanning i digital markedsføring 

Kurset henvender seg til de som jobber med å gjøre virksomheten mer synlig på Google. Deltakerne lærer hvordan de får god synlighet på Google uten å måtte betale for annonsering, og naturligvis helt uten å bryte Googles etiske retningslinjer. 120 Studiepoeng.

Gokstad Akademiet

4. Bachelor i Digital Markedsføring 

Ved Høyskolen Kristiania vil i dette studiet blant annet lære å utforme nettsider og spre budskap gjennom digitale kanaler, som e-post, søkemotorer og sosiale medier. Du vil bli kjent med sentrale begrep og modeller innen markedsføring, lære å produsere innhold til ulike digitale kanaler. 180 Studiepoeng. 

Høyskolen Kristiania

seo-utdanning-kristiania

5. Digital kommunikasjon og markedsføring

Bachelorgrad i Digital kommunikasjon og markedsføring ved BI. I studiet lærer du å planlegge, gjennomføre og analysere strategier for kommunikasjon og markedsføring til ulike formål. 180 Studiepoeng.

BI

6. Bachelorgrad i Digital markedsføring

På dette fleksible online-studiet kan du lære om digital annonsering, utvikle overbevisende innhold og bruke søkemotoroptimalisering (SEO) til å bygge et merkebilde og fremme forretningsmålene dine. Amerikansk universitet med flere ulike studieretninger.

Rasmussen University

7. Online Mastergrad i Digital Markedsføring

I dette programmet utforsker du alt fra SEO til sosiale medier, og du får ferdighetene du trenger for å sette ditt preg på det digitale landskapet. Rangert blant de 30 beste universitetene i Storbritannia (Guardian University Guide, 2021).

Northumbria University

8. Mastergrad i Digital Markedsføring

Harbour.Space tilbyr mastergrader i Digital Marketing som er designet for å skape en ny generasjon ledende markedsføringsspesialister som kan dra fordel av den eksplosive veksten av teknologi.

Harbour.Space University

9. Mastergrad i Global Digital Marketing

Få den digitale kunnskapen som trengs for en markedsføringskarriere hvor som helst i verden med denne spesialgraden fra University of Essex.

University of Essex

10. Årsenhet i Digital markedsføring

Lær å lage engasjerende innhold med søkemotoroptimalisering (SEO) slik at de som søker finner innholdet ditt, samt hvordan du analyserer effekten av kampanjene dine med Google Analytics. 30 Studiepoeng.

IGM

Kapittel 3

SEO KURS: SERTIFISERINGER

Det finnes mange ulike kurs og sertifiseringer i SEO-markedet. Med varierende pris og omfang. Her finner du 15 engelskspråklige kurs med sertifisering. Kanskje finner du noen som passer for deg.

1. Advanced Search Engine Optimization (SEO) Certification Training

MarketMotive tilbyr et avansert SEO-kurs med en «360-graders vinkling» på alle aspekter innen søkemotoroptimalisering. Bruk dette nettbaserte SEO-kurset til å mestre prosessen med å drive organisk trafikk til nettstedet ditt.


Leverandør: MarketMotive

2. SEO Course (Search Engine Optimization)

I dette kurset lærer du hvordan du rangerer nettstedet ditt på Google. Dette interaktive, korte kurset lærer deg fordelene med hvordan mobiloptimalisering og brukervennlighet på nettstedet ditt vil forbedre ytelsen. Oppdag hvordan du bygger SEO-strategien din og evaluerer ytelse over tid.


Leverandør: Digital Marketing Institute

3. Search Engine Optimization (SEO) Training Course

Avansert søkemotoroptimaliseringskurs vil forvandle deg til en fullstabel SEO-profesjonell som driver vedvarende vekst i nettstedets mest kritiske markedsføringskanal. Du vil mestre de mange aspektene ved SEO som søkeordsanalyse, teknisk SEO, lenkebygging, SEO-analyse og mye mer med dette praktiske SEO-kurset.


Leverandør: Simplilearn Solutions

4. Mastering Digital Marketing -
SEM, SEO, Social Media and Beyond

Markedsførere og bedriftsledere fra hele verden er ivrige etter å omfavne nye strategier som utnytter det digitale. Det er et tema med global appell. Det gjenspeiles i deltakerprofilen i dette kurset.


Leverandør: London Business School

5. Online Search Marketing Course (Professional Diploma)

Dette spesialiserte nettkurset i søkemarkedsføring dekker SEO, betalt søk (PPC), Google Adwords, Microsoft Ads (Bing Ads) og digital display-annonsering gir deg ferdigheter, kunnskap, strategi og teknikker.


Leverandør: Digital Marketing Institute

6. Search Engine Optimization (SEO) Specialization

Denne spesialiseringen vil lære deg å optimalisere nettstedets innhold for best mulig søkemotorrangering. Du lærer teorien bak Google-søk og andre søkemotoralgoritmer; du vil også lære praktiske ferdigheter som kan skaffe deg en karriere innen digital markedsføring. Du kan jobbe med innholdsproduksjon på nett og tilpasse SEO til overordnede forretningsstrategier. 


Leverandør: Coursera

7. Introduction to Google SEO

Dette kurset er det første innen SEO -spesialisering, og det er ment å gi deg en smak av SEO noen morsomme praksiser for å bli sett i Google.


Leverandør: Coursera

8. SEO & Social Media Marketing Strategy

2021 growth hacking med topp nettmarkedsføring og internettmarkedsføringsstrategier: Sosiale medier markedsføringsstrategier + SEO.


Leverandør: Udemy

9. SEO Training: Get Free Traffic to Your Website With SEO

SEO-opplæring for å bli nummer 1 i Google. SEO-Audit søkeordsanalyse, On-page SEO, lenkebygging, WordPress SEO med mer.


Levernandør: Udemy

10. Optimizing a Website for Google Search

Lær alt om optimalisering av et nettsted, fra å gjennomføre en innledende SEO-audit til å presentere funn og anbefalinger. Praktiske aktiviteter inkludert å lære å velge og bruke passende søkeord på et nettsted, inkorporere søkeordsanalyse i en innholdsmarkedsføringsstrategi og optimalisere et nettsted for lokalt søk.


Leverandør: Coursera

11. WSQ Search Engine Optimisation (SEO) Training Course

Nettkurs med teama: Slik rangerer du nettstedet ditt på side 1 i Google.


Leverandør: Equinet Academy

Kurs-i-SEO og-synlighet-paa-nett

12. Advanced Search Engine Optimisation (SEO) Certification Course

Dette 16-timers avanserte SEO-kurset dykker dypt ned på ekspertnivå av SEO-teknikker som erfarne aktører bruker på daglig basis. Det anbefales å ha fullført WSQ-søkemotoroptimaliseringskurset før du melder deg på dette kurset.


Leverandør: Equinet Academy

13. SEO Essentials Certification

Et instruktørledet kurs i 6 deler som kombinerer omfattende, grunnleggende SEO-utdanning med praktiske måter å lære SEO-ferdigheter ved å bruke Moz Pro.


Leverandør: MOZ Academy

14. Complete SEO Training | Rank #1 in Google with SEO

Ranger som nr. 1 på Google med teknisk SEO, Pagespeed SEO, Backlinks SEO, søkeordsanalyse og WordPress SEO-kurs 2021.


Leverandør: Udemy

15. SEO:Amazon Affiliate Marketing+SEO

SEO + Amazon-tilknyttede nettsteder: Ahrefs nisje- og søkeordsanalyse, WordPress SEO, On-page SEO, SEO-siloer.


Leverandør: Udemy

Kapittel 4

SEO KURS: LOKAL SEO

Lokal SEO er viktig for enhver virksomhet som har en fysisk beliggenhet som får besøk av kunder eller enhver virksomhet som betjener et bestemt lokalt geografisk område. Her er 10 kurs om temaet.

1. Complete SEO Guide to Ranking Local Business Websites

Se over skulderen på Christine Maisel mens hun designer og rangerer et reelt lokalt bedriftsnettsted for lokale kunder på første side av Google.


Leverandør: Udemy

2. Local SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO) er avgjørende for suksessen til hver virksomhet. Men lokal SEO er spesielt viktig for fysiske butikker. Dette kurset vil hjelpe bedrifter i alle størrelser med å oppnå maksimal synlighet på søkemotorer, og drive mer trafikk til nettsteder og butikker. Med Brad Batesole.


Leverandør: LinkedIn

Sokemotoroptimalisering-kurs-lokal-sokemotoroptimalisering

3. Local SEO Unloced

Gratis kurs i Lokal SEO med Neil Patel.


Leverandør: Neil Patel

4. Beginner Local SEO | The Foundations of What Google Wants

Forstå nøyaktig hva Google ser etter for å rangere din lokale virksomhet høyere enn konkurrentene i ditt nærområde.


Leverandør: Udemy

5. Learning Local SEO

I dette kurset viser instruktør Sherry Bonelli deg hvordan du oppnår høyere lokal synlighet. Hun forklarer forskjellen mellom lokal SEO (søkemotoroptimalisering) og generell SEO og lærer deg de lokale SEO -strategiene som har størst innvirkning på lokale søkeresultater.


Leverandør: LinkedIn

Kapittel 5

SEO KURS: TEKNISK SEO

Teknisk SEO er prosessen med å sikre at et nettsted oppfyller de tekniske kravene til moderne søkemotorer. Målet er forbedret organisk rangering. Her finner du 10 kurs om teknisk søkemotoroptimalisering.

1. Technical SEO Certification

Dette er et kurs i fem deler som handler om teknisk SEO, og kombinerer videoopplæring med oppgaver og tester for å måle din forståelse.


Leverandør: Moz Academy

2. SEO Audit - Find & Fix The Most Common SEO Issues On A Site

Kikk over skulderen på Josh George mens han gjennomfører en manuell SEO-Audit i sanntid, og viser deg hvordan du løser de vanligste SEO-problemene.


Leverandør: Udemy

3. Technical SEO for Beginners: Keyword Research & Optimisation

Nybegynnerkurs i Teknisk SEO - søkeordsanalyse for å optimalisere innhold og rangere høyere på Google. Grunnleggende om SEO 2021.


Leverandør: Udemy

4. Introduction to Technical SEO

Få forståelse for søkemotoralgoritmer og hvordan de påvirker organiske søkeresultater og nettsteder. Basert på denne kunnskapen lærer du de viktigste elementene for å lage en effektiv SEO-strategi, inkludert hvordan du velger søkeord og utfører søkeordsanalyse og hvordan du utfører SEO-analyse på siden for å identifisere muligheter for å forbedre nettstedets søkeoptimalisering.


Leverandør: Coursera

5. Technical SEO course with Bastian Grimm

Forstå det grunnleggende i teknisk SEO og fordyp deg nærmere i detaljene med dette kostnadsfrie kurset fra den anerkjente SEO-eksperten Bastian Grimm.


Leverandør: SEMrush

Teknisk-SEO-kurs-fra-Semrush

6. Master Technical SEO, WordPress SEO 2023

Mestre On-Page SEO, teknisk SEO, Søkeordsanalyse, WordPress, Hastighetsoptimalisering, Schema, SEO-audit med mer. 


Leverandør: Udemy

7. Technical SEO with Dana DiTomaso

I dette kurset i teknisk søkemotoroptimalisering viser Dana DiTomaso hvordan du optimaliserer nettstedet ditt for SEO ved å se på hvordan roboter fungerer, strategier for å øke nettstedets hastighet, bruke Schema, sidearkitektur med mer.


Leverandør: LinkedIn

8. SEO Technical Audit for WordPress

Identifiser elementer som forsinker hastigheten på nettsider og finn løsninger for å optimalisere nettstedet ditt. Med Matthew Capala.


Leverandør: Udemy

9. Technical SEO Course for Beginners (WordPress Technical SEO)

I dette tekniske SEO -kurset lærer du hvordan du gjør nettstedet ditt teknisk tilpasset, for å rangere høyere i søkemotorene. Med Asim Ali.


Leverandør: Udemy

10. Technical SEO User Intent Content Strategy | Examples | 2023

Hva er "keyword density", innhold og nettstedstruktur? Hvordan gjøre nettstedet kompatibelt med nye søkealgoritmer? Lær mer om dette med Abdullah Khan.


Leverandør: Udemy

Kapittel 6

AVANSERTE KURS I SEO

For deg som vil ta et lengre steg finnes det også mer avanserte SEO-kurs. Her finner du noen av de beste kursene for viderekommende innen arbeid med synlighet på nett.

1. The Blueprint Training

Skaler SEO-virksomheten din med dokumenterte teknikker. Forbedre kvaliteten på SEO-tjenestene dine gjennom prosess, automatisering og kunnskap med Ryan Stewart. 


Leverandør: Ryan Stewart/David Krevitt - The Blueprint.

Blueprint-SEO-Training

2. SEO Masterclass: Rank Your Website Higher with Better SEO

Lær SEO-strategi. Styrk nettstedets rangeringer på Google med bedre SEO (søkemotoroptimalisering). Med Phil Ebiner.


Leverandør: Udemy

3. The SEO Playbook

SEO-kurs med Robbie Richards. Dette er ikke et nybegynnerkurs, men en serie repeterbare systemer du kan bruke til å bygge salgbare ferdigheter og utvide virksomheten din.


Leverandør: Robbie Richards

4. DistilledU SEO Course

Dette kurset dekker kjerneferdighetene som hver SEO trenger å vite om. Nybegynnere bør begynne med de grunnleggende kursene og jobbe seg nedover listen med moduler. De som er klar for de mer avanserte modulene kan ta disse i hvilken som helst rekkefølge.


Leverandør: Distilled

5. Gotch SEO Academy 3.0

Få forutsigbare SEO-resultater med dette coaching-baserte kurset.


Leverandør: Gotch SEO

6. SEO That Works

Få høyere rangeringer og mer trafikk med en steg-for-steg blueprint skapt av Brian Dean i Backlinko. 


Leverandør: Brian Dean

Kapittel 7

NORSKE SEO-KURS

Det finnes også mange gode norske kurs i SEO. Flere ulike kurs tar for seg forskjellige tema innenfor faget. Her er noen utvalgte av de du kan ta på nett (Eller fysisk). 

1. Søkemotoroptimalisering (SEO) kurs

Få god innføring og opplæring i Søkemotoroptimalisering (SEO) med heldagskurs hos Digital Opptur. Kursene passer for deg som er helt ny eller som har litt erfaring.


Leverandør: Digital Opptur

Søkemotoroptimalisering kurs på norsk

2. Innføring i SEO - søkemotoroptimalisering

Få god oversikt over hva SEO er, ikke er, og hvordan du konkret kan jobbe med det. Dagskurs.


Leverandør: Qross

3. Teknisk søkemotoroptimalisering (SEO)

Et videregående kurs for deg som vil arbeide med teknisk forbedring av SEO på egne sider.


Leverandør: Knowhouse

4. Nettkurs i Google Search Console

Kurs med Espen Faugstad som lærer deg å bruke Google Search Console. I kurset lærer du å installere Google Search Console på egen nettside, og hvordan verktøyet fungerer i praksis.


Leverandør: Utdannet.no

5. Nettkurs i søkemotoroptimalisering: komplett

Dette kurset passer for deg som har grunnleggende forståelse av søkemotoroptimalisering, og som nå ønsker å ta et steg videre. Kursinstruktør Espen Faugstad kommer i dette kurset til å lære deg hvordan du bruker flere forskjellige SEO-verktøy.


Leverandør: Utdannet.no

Søkemotoroptimalisering-kurs- Utdannet

6. Nettkurs: Sertifisering i Markedsføring med Søk (SEO og PPC)

Sertifiseringskurs for deg som vil spesialisere deg på markedsføring på Google, både i form av søkemotoroptimalisering (SEO) og betalt søk/PPC-annonsering (Google Ads).


Leverandør: Knowhouse

Kapittel 8

SEO-KURS MED KUNSTIG INTELLIGENS (AI)

Kunstig intelligens og SEO ser ut til å høre sammen, særlig etter en eksplosjon av tjenester og hjelpemidler i 2024. I front for dette står særlig verktøyet ChatGPT. Finn nyttige kurs her.

1. SEO Training: Complete SEO Course & ChatGPT SEO Copywriting

Revitaliser din SEO-tekstforfatning med AI-drevne innsikter, ChatGPT-ekspertise og mestring av WordPress, WooCommerce, SEO Yoast og SEO RankMath. Begi deg ut på en transformasjonsreise med vårt nyskapende kurs innen SEO-tekstforfatning.


Leverandør: Udemy

2. Dominate SEO with ChatGPT: The AI Powered Search Revolution

SEO-mestring med ChatGPT og Generativ AI: Navigering innen AI-drevet søk og optimalisering av innhold.


Leverandør: Qross

3. ChatGPT for SEO: Boosting SEO Performance With ChatGPT AI

ChatGPT fra nybegynner til ekspert: Revolusjonerende SEO-strategier med ChatGPT-teknologi. Optimaliser SEO-en din maksimalt i dag med ChatGPT.


Leverandør: Knowhouse

4. All About AI

"All About AI" er opprinnelig en YouTube-kanal som fokuserer på å bruke Generativ AI og automatisering for å forenkle og forbedre livet ditt og arbeidet på mange måter. Sjekk ut en rekke nyttige AI-ressurser her!


Leverandør: Kristian Fagerlie

Sokemotoroptimalisering-kurs-kunstig-intelligens-KI-(AI)

5. Google Digital Marketing & E-commerce Professional Certificate

Dette er din vei til en karriere innen digital markedsføring. I dette programmet vil du lære etterspurte ferdigheter som kan gjøre deg klar for jobb på mindre enn 6 måneder. Ingen grad eller erfaring nødvendig.


Leverandør: Coursera

6. Lær å mestre ChatGPT

Her lærer du hvordan du kan bruke ChatGPT i innholdsproduksjon på en effektiv og praktisk måte. Bli bevisst på både hva som fungerer og hvilke fallgruver som finnes.


Leverandør: HvabeHager

Kapittel 9

GRATIS SEO-KURS

Ikke alle gode kurs trenger å koste penger. Det finnes mange gode gratis SEO-kurs på nett. Her finner du noen av de beste som du ikke trenger å betale for.

1. Introduction to SEO: Tactics and Strategy for Entrepreneurs

SEO-kurs for nybegynnere undervist av Rand Fishkin, gründer, og tidligere administrerende direktør i Moz. Her kan du lære av en av de beste markedsførerne i bransjen. Over 41 000 studenter har fullført dette gratis kurset.


Leverandør: SkillShare

2. SEO Fundamentals Course with Greg Gifford

Frisk opp det grunnleggende om SEO med dette gratiskurset fra Semrush med Greg Gifford.


Leverandør: Semrush

3. Get Started With Search

Søkemotorer gjør det enkelt å finne det du leter etter med et klikk på en knapp. Men hvordan fungerer de, og hvordan kan du forbedre synligheten din på dem? Dette kurset er en del av Fundamentals of Digital Marketing.


Leverandør: Google Digital Garage

4. SEO Training Course by Moz (Udemy)

Forstå det grunnleggende om SEO, og lær SEO-tips og triks i dette gratis SEO-kurset fra Moz.


Leverandør: Udemy

5. Learn the SEO strategy that we used at PayPal and Airbnb

Få det eksakte rammeverket du trenger for å lage en solid SEO-strategi. Gratis nettkurs i SEO. 


Leverandør: ClickMinded

6. SEO for Beginners

SEO-kurs for nybegynnere som du kan ta i Yoast Academy. (Register for å logge inn).


Leverandør: Yoast Academy

7. 12 Simple Steps To Optimize Your Blog For Google

Lær enkle SEO-tips og triks i dette gratis SEO -kurset.


Leverandør: Udemy

8. SEO Certification Course

Lær alt SEO, inkludert optimalisering av ditt nettsted, lenkebygging, søkeordsanalyse og mye mer.


Leverandør: Hubspot

seo-kurs-gratis

9. SEO Basics

Lær hvordan søkemotorer fungerer og hvordan du bestemmer SEO -strategien din.


Leverandør: Hubspot

10. SEO Unlocked

Gratis SEO-kurs med Neil Patel. Lær SEO trinn for trinn. Regneark og maler er Inkludert i dette kurset i søkemotoroptimalisering.


Leverandør: Neil Patel

11. On-Page and Technical SEO Course

Dette kurset vil lære deg hvordan du kan forbedre og opprettholde tilstanden til nettstedet ditt, samt optimalisere nettstedets innhold for både brukere og søkemotorer med Semrush.


Leverandør: SEMrush

On-page-SEO-kurs-fra-Semrush

12. SEO-kurs med Responspartner

Responspartner tilbyr nå et gratis kurs i hvordan du kan gjøre din hjemmeside/nettbutikk synlig i Google.


Leverandør: Responspartner

13. Learn What Website Optimization Is And How To Do It [Course]

I dette kurset lærer du hvordan du løser vanlige nettstedproblemer, inkludert forbedring av nettstedets ytelse, forbedring av SEO for et nettsted, optimalisering av et nettsted for mobil, implementering av beste praksis for nettstedssikkerhet og optimalisering av nettsteder.


Leverandør: Hubspot

14. Become an SEO Expert

En SEO-ekspert spiller en viktig rolle i å hjelpe selskaper med å bygge opp virksomheten og tiltrekke seg nye kunder gjennom webtrafikk. Lær det grunnleggende om SEO, og finn ut hvordan du analyserer og optimaliserer nettstedet ditt, og lager en effektiv strategi for SEO -innsatsen din.


Leverandør: LinkedIn Learning

15. Website Performance Optimization

SEO-kurs fra Google. Du lærer hvordan du optimaliserer et hvilket som helst nettsted for hastighet.


Leverandør: Udacity

16. Make sure customers find you online

Finn ut hvordan søkemotorer og annonsering på nett kan hjelpe deg med å få kontakt med flere kunder.


Leverandør: Google Digital Garage

17. Semrush SEO Toolkit Course

Få mest mulig ut av Semrushs SEO Toolkit. Levert av et team av Semrush-fagfolk, vil du kunne fordype deg i alle de beste funksjonene i verktøykassen for å hjelpe deg med å oppnå bedre resultater.


Leverandør: Semrush

18. Competitive Analysis and Keyword Research Course

Dette kurset vil lære deg hvordan du utfører konkurransedyktig analyse og utfører søkeordsanalyser, viktige trinn i SEO, ved hjelp av Semrush -verktøy. Etter endt kurs vil du ha tilstrekkelig kunnskap til å ta og bestå den påfølgende testen og fortsette å studere Semrush SEO-verktøykassen.


Leverandør: Semrush

19. SEO Today: Strategies to Earn Trust, Rank High, and Stand Out

I 9 engasjerende videotimer gir Rand Fishkin deg delingsverktøy og tips. Inspirert av de vanligste spørsmålene fra markedsførere.


Leverandør: SkillShare

20. Link Building Course

Få eksperttips og råd om bruk av Semrush for å virkelig maksimere arbeidet med å bygge lenker.


Leverandør: SkillShare

21. Content Marketing Fundamentals Course with Ashley Segura

Få et dypdykk i innholdsmarkedsføring og lær hvordan du kan bruke innhold til å utfylle og markedsføre merkevaren din i denne kursserien fra Semrush. (13 leksjoner).


Leverandør: Semrush

22. SEO Training

Nettbasert SEO-trening fra den topprangerte leverandøren av sosiale medier. Google SEO-opplæringskurs for datamaskin eller mobil. Med Eric Schwartzman.


Leverandør: Udemy

23. Mobile SEO Course with Greg Gifford

I dette gratis og spesialiserte kurset vil Greg Gifford lede deg gjennom tips du trenger å vite for å få mobilnettstedet ditt til å fungere best mulig.


Leverandør: Semrush

Kapittel 10

ANBEFALTE KURS I SEO

I havet av kurs i søkemotoroptimalisering er det sannelig ikke lett å vite hvor en skal begynne. Her får du noen anbefalinger du kan vurdere som en start.

Naturlig nok har jeg ikke testet alle kursene i denne listen, og det kan hende du har tatt flere SEO-kurs enn meg. Her er likevel noen av de jeg vil anbefale (til litt forskjellige behov).

Beste SEO-kurs for nybegynnere

Beste kurs for avansert SEO

Beste SEO-kurs for Digitale Markedsførere

Beste SEO-kurs for Bloggere

Nettkurs-sertifisering-SEO-Knowhouse

Kilde: Knowhouse

Kapittel 11

OPPSUMMERING

Det finnes mange kurs og muligheter der ute innen SEO. Det er vanskelig å si hva som er det beste å gjøre. Noen ønsker praktiske kurs for selvlæring, mens andre vil gjerne ta sertifiseringer og fullføre grader.


Uansett kan vi nok konkludere med å si at SEO krever innsats, og at det er mange veier til å bli en ekspert.

Vet du om kurs eller utdanninger som ikke er med på listen? Hvilke av disse vil du ta i framtiden?

Lykke til med læringen 😀

Om forfatteren

Bjørn Marius Narjord har jobbet med kommunikasjon og digital markedsføring i over 10 år. Her får du gode tips og råd om SEO og organisk synlighet på nett.


Se også disse sakene

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}