Søkemotoroptimalisering (SEO) forklart

Hvordan fungerer SEO (Search Engine Optimization), og hva betyr egentlig begrepet? Her finner du svar på det du lurer på om søkemotoroptimalisering.

Hva hander SEO om?

Søkemotoroptimalisering er prosessen med å forbedre nettstedets synlighet i Google og andre søkemotorer som Bing og Yahoo. Vil du dykke mer i begrepet kan du også lese artikkelen Hva er SEO.

Slik fungerer søk på internett

Søkemotorer spiller en viktig rolle i å hjelpe brukere med å finne informasjon og ressurser på nettet.

Du og jeg søker i sum gjennom millioner av nettsteder daglig for å finne det mest relevante og nyttige innholdet, basert på brukerens søkeord eller søkefraser.

Hvorfor er SEO viktig?

SEO er viktig fordi høyere rangeringer på søkeresultatsidene (SERP), vil føre til mer trafikk til nettstedet ditt, og dermed kontakt med potensielle kunder. I tillegg stoler folk ofte mer på nettsteder som rangerer høyt i søkeresultatene, noe som kan øke folks tillit deg og autoritet på eget nettsted.

Å investere i søkemotoroptimalisering kan også bidra til å redusere annonsekostnader, ettersom organisk trafikk er kostnadsfri (sett bort fra en stor mengde arbeid med SEO), og kan gi langvarige og lønnsomme resultater.

Er SEO en engangsprosess?

Nei, søkemotoroptimalisering (SEO) er en kontinuerlig prosess som krever regelmessig vedlikehold og oppdateringer. 

Søkemotorer endrer kontinuerlig sine algoritmer, og konkurrenter vil også optimalisere sine nettsteder. Noe som igjen betyr at du hele tiden må jobbe med å forbedre og tilpasse SEO-strategien din.