Morningscore Anmeldelse: 
Hvor bra er Morningscore for SEO?

Er SEO-verktøyet Morningscore verdt pengene? Og hvordan fungerer tjenesten i det norske markedet? Svaret får du her!

Oppdatert: 01/11/2023

Jeg har testet SEO-verktøyet Morningscore det siste par årene. Det har gitt en solid vekst i egen SEO! Finn ut mer om tjenesten her, og hvordan du kan bruke det i ditt eget arbeid med søkemotoroptimalisering. 

La oss sette i gang!

Det har nesten blitt en vane om morgenen å sjekke dagens Morningscore her på intentseo.no! Med en fornøyelig brukervennlighet.


Ganske irrasjonelt å sjekke rangeringene daglig innen SEO, eller hva?

 

Vel, Morningscore er definitivt engasjerende, og gjør jobben moro! I tillegg kommer tjenesten med noen heftige funksjoner som hjelper deg å skape gode resultater.


Målrettet arbeid over tid og gode verktøy skaper vekst

Her kan du lese mer om hvordan jeg har jobbet med SEO i år. 

Det har gitt topp 3 resultater for hundrevis av relevante søkeord i Google. Noen av disse er «SEO Analyse», «Teknisk SEO», «SEO konsulent», «Hva er SEO» og en rekke andre emner.   


morningscore-er-et-bra-verktoy-analyse-seo

I arbeidet har jeg sammen med en rekke andre verktøy fått testet og brukt Morningscore over en lengre tid. På bakgrunn av dette ble denne anmeldelsen av verktøyet til. 

Det viktigste først:

1. Slik vurderer jeg Morningscore


Sammendrag

Morningscore fungerer særdeles godt i samspillet mellom analyse og identifisering av muligheter i søkemotorer som Google. I tillegg gir den en enkel oversikt over konkurrenter og omgivelser. Og ikke minst, det er gøy å jobbe med SEO!

TOTALT

5/5
5/5

Rangering av Morningscore

Her har jeg sett på flere faktorer for å rangere hvordan verktøyet fungerer. Basert på egen erfaring og bruk i 2022 har jeg lite å trekke på Morningscore som verktøy, og det vil definitivt kunne hjelpe deg med vekst i SEO.

Brukervennlighet

Morningscore er enkelt og oversiktlig både i oppsett og funksjonalitet. Dette gjør at endringer og framdrift blir veldig tydelig og engasjerende! 

Analyse

Funksjonaliteten er enkel men overraskende kraftig og innsiktsfull. Du får gode oversikter over både søkeord, muligheter og konkurrenter. 

Healthscore

En intuitiv og ryddig oversikt gir deg innblikk i prestasjonen til hele nettstedet. Her får du råd om hva du bør gjøre for bedre netthelse. 

Lenkebygging

Denne funksjonen er kanskje den som gir litt færre muligheter når det kommer til analyse av konkurrenter. Likevel gir det en god oversikt.

Pris

Med ulike prisnivåer har du flere muligheter, men med tanke på sammenligning med de større aktørene får du mye for pengene!

Søkevolum i Norge

Så til det interessante spørsmålet for norske SEO-medarbeidere: fungerer Morningscore bra i Norge? Svaret er definitivt JA. (Mer om det senere).

TOTAL VURDERING

Morningscore kommer med en nærmest "spill-lignende" opplevelse, siden det er basert på gamification, og du kan følge framdriften din på en lettfattelig og forståelig måte. 

For de som ikke er dyptgående eksperter er nok dette spesielt brukervennlig og tiltalende. Likevel kan selv den mest garvede SEO-medarbeider finne mye nyttig her! Topplassering.

2. Hva er Morningscore og hvordan fungerer det for SEO?

Finn ut mer om tjenesten og hva får du om du benytter denne i arbeidet ditt med SEO? Det skal vi se nærmere på her.

Siden oppstarten i 2018 har det danske selskapet vokst til en riktig så interessant utfordrer til de store selskapene innen SEO. 

Morningscore er et kraftig verktøy som kan hjelpe eiere av nettstedet og markedsførere med å forbedre deres rangeringer i Google-søk. 

Med Morningscore-metrikkene kan brukerne få innsikt i sin organiske trafikk, og estimere verdien av hvert søkeord basert på antall besøkende som kommer til deres nettsted. 

Disse verdiene multipliseres deretter med prisen du ville betalt for klikk i Google Ads for å regne ut en "Morningscore".

Verdien i Morningscore består av fire hovedmålinger:

 • Trafikkvolum
 • Klikkfrekvens
 • Organisk trafikk
 • Kostnad per klik

Morningscore leverer en "alt-i-en" SEO-tjeneste med flere ulike funksjoner.

Hvilken funksjonalitet finnes i Morningscore?

 • Søkeord og muligheter for analyse av disse i ulike markeder.
 • Lenker og lenkebygging.
 • Netthelse og måling av healthscore.
 • Skap vekst gjennom konkrete oppdrag.
 • Rapportering (med pro-versjonen).
 • Gjennomgang av nettstedet ditt (full scan).
morningscore-priser-og-pakker

Hvem passer Morningscore best for?

Du finner flere alternativer tilpasset ditt behov, enten du har en liten bedrift, eller om du opererer i et større byrå.

Pakkene du kan velge i Morningscore er Growth suite, Professional suite, Master suite og Agency/Enterprise.

Særlig små og mellomstore bedrifter samt frilansere innen SEO vil kunne ha stor nytte av verktøyet, og mye verdi for det de betaler for. 

morningscore-seo-anmeldelse-enkelt-og-brukervennlig-alt-i-ett-seo-verktoy

Lett og moro: SEO-verktøyet beskriver seg som en enkel og artig tjeneste for SEO-entusiaster. Det sier jeg meg enig i etter lang tids bruk!

Selv har jeg testet dette SEO-verktøyet over en lengre periode og bygget organisk synlighet med en lettfattelig tjeneste.


Jeg legger selvsagt ikke alle eggene i en kurv, og tester med mange ulike tjenester for SEO-analyse, men sannelig har dette blitt en liten favoritt!

Vekst-med-SEO-i-nyttig-verktøy

Min erfaring med Morningscore i 2022: Noen ups and downs, men i det store bildet en kraftig vekst med bruken av dette verktøyet! Gøy er det også:- )

Hvordan kan Morningscore hjelpe deg med styrket SEO? 

 • Du får et verktøy som setter en veldig konkret og tydelig ramme for arbeidet ditt med SEO.
 • Tjenesten gir deg data og innsikt som framstår veldig konkurransedyktig med andre store tilbud i markedet.
 • Det skulle ikke forundre meg om du lettere kan hekte på kollegaer og samarbeidspartnere på en god måte. Stikkordet her er enkelhet og engasjerende «konsept» for arbeidet. 
morningscore-oppdrag-og-maaloppnåelse-lett-aa-forstaa

Full fest når oppdragene går i boks! Verktøyet er bygget opp som en reise der du kontinuerlig løser oppdrag på vegne av egen SEO. Oppdrag utført! Se mot neste mål -->

Hvordan er oppdragene bygget opp i Morningscore?

 • Du finner konkrete oppdrag som du kan løse for ulike aspekter innen SEO.
 • Her kan du forbedre faktorer både innen søkeord, eksterne lenker og tekniske faktorer på nettstedet ditt.
 • Disse oppdragene gir deg poeng som gjør at du klatrer på reisen mot toppen.
morningscore-anmeldelse-oppnaa-nye-nivaaer-med-oppdrag

Nesten som et spill: Det er ikke for ingenting at Morningscore nærmest gir deg en spill-følelse. Oppnå nye nivåer gjennom spesifikke oppdrag. Til slutt kan du skimte Elon Musk i det fjerne.

3. Analyse av søkeord med Morningscore

Hvordan kan du få kontroll på søkeord og søkevolum på en god måte? Her skal vi se litt på hvordan denne tjenesten løser oppdraget.

Når det kommer til søkeord og analyse av disse er verktøyet veldig oversiktlig å bruke. Søkeordsanalysen blir rett og slett gøy!

Du kan lett få kontroll på store mengder søkeord med rangeringer etter volum, estimat av antall besøk, annonsepris og ikke minst disse interne poengene du etter hvert begynner å jakte i oppsettet. 

Funksjonalitet for analyse av søkeord

 • «Rank Tracker» for å følge egne prestasjoner med SEO.
 • Forslag til nye søkeord basert på de du allerede har valgt.
 • Oversikt over hvordan andre presterer for de samme søkeordene.
ranktracker-SEO-morningscore

Enkelt å få oversikt over søkeord og søkevolum

Verktøyet gir deg også tilfredsstillende søkevolum når det kommer til presisjon.

Tallene stemmer som regel godt overens når du sammenligner volum i de større programmene som Ahrefs og Ubersuggest med flere. 

analyse-av-sokeord-seo-blir-lettere-med-morningscore

Søkeord i Morningscore: Du får en god oversikt med verdier som er lette å forstå. Søk i baser for ulike land og få vanskelighetsgrad og forslag til hva du bør gjøre for å klatre i rangeringene. 

4. Slik fungerer analyse av konkurrenter i Morningscore

Konkurrentanalyse er ofte en komplisert og omfattende "greie" innen SEO. Hvordan kan du gjøre dette lettere med denne tjenesten?

I dette verktøyet finner du gode og oversiktlige funksjoner du kan dra nytte av i arbeidet med analyse av de du konkurrerer med i Google.

Konkurrentanalyse i Morningscore

 • Se hvilke søkeord konkurrentene rangerer for.
 • Oppdag nye muligheter i konkurrentenes lister.
 • Få en rydding oversikt over lenker og lenkebygging andre konkurrenter har gjort.
godt-seo-verktoy-for-konkurrentanalyse

Sammenlign deg med de største konkurrentene: med et enkelt og lettfattelig oppsett kan du se hvordan du ligger an i SEO-landskapet.

5. Healthscore for din nettside i Morningscore

Hvordan nettstedet presterer er en avgjørende faktor for hvordan du lykkes med SEO. Se hva du kan forbedre med tjenesten her.

Morningscore gir deg en enkelt og oversiktlig funksjonalitet for healtscore på nettstedet ditt. Her er noen av tingene du kan finne ut og eventuelt forbedre.   

Disse funksjonene kan forbedre nettstedet ditt

 • Du får en helhetlig oversikt over hvordan nettstedet ditt presterer.
 • Sjekk hvordan innholdet ditt presterer.
 • Hold styr på det tekniske på nettstedet ditt og oppnå bedre prestasjoner for hastighet, brukervennlighet og andre faktorer ved teknisk SEO
morningscore-anmeldelse-bra-health-score-funksjonalitet

Bedre netthelse: Etter masse flikking i Health-score funksjonen i Morningcscore har jeg fått et raskt og smidig nettsted. Teknisk SEO blir absolutt lettere!

6. Oversikt over lenker og lenkebygging

Med Morningscore følger et kraftig verktøy for lenkebygging og analyse av lenker. Sjekk ut noen av funksjonene her. 

Her finner du blant annet funksjoner som Linkscore, Link skanner, Nye lenker, Tapte lenker og full oversikt over alle lenker du har inn til ditt nettsted. 

Slik fungerer «Backlink checker» i Morningscore

 • Du kan analysere muligheter hos konkurrenten og gjøre research mot andre nettsteder.
 • Se også hvordan nettstedet ditt ligger an globalt. Linkscore forteller deg hvor sterk linkprofilen din er sammenlignet med konkurrentene dine.
 • Med verktøyet kan du enkelt analysere dine konkurrenters eksterne lenker og se hva som fungerer for dem. I den kan du se deres beste og dårligste lenker.
linkscanner-morningscore-bedre-lenkebygging-oversikt

Lenkebygging med full oversikt: se nye og tapte lenker, samt muligheter du kan benytte for å overgå konkurrentens lenkeprofil. 

7. Fungerer Morningscore bra i det norske SEO-markedet?

Det er ofte utfordrende å finne SEO-verktøy som gir presise og omfattende søkevolum fra Norge. Hvordan klarer denne tjenesten seg i den sammenheng? Svaret får du her:

Semrush og Ahrefs har mange gode funksjoner for analyse av søkeord og emner. Noen ganger blir det likevel noe upresist når det kommer til det norske markedet.


Det jeg la merke til over tid, var at Morningscore leverer søkeord på flere områder der de to førstnevnte gigantene ikke alltid strekker helt til.


Relevante søkevolum for det norske markedet

Søkevolumene er også presise og oppdaterte i like stor grad som de større aktørene - i den grad disse nok må tas med en klype salt for de fleste verktøy noen ganger. 

hvordan-fungerer-morningscore-for-seo-norge-sokevolum

Godt verktøy for analyse av søkeord: Få oversikt over søkevolum, vanskelighetsgrad og kostnad per klikk med mer. (Kilde: morningscore.no)

Finn relevante søkevolum i Norge

For analyse av søkeord i Norge kan Morningscore absolutt være nyttig å teste ut. Har du mulighet kan du gjerne teste med flere verktøy for å undersøke forskjellene i søkevolum. 


Også for lenkebygging og analyse av dette fungerer tjenesten bra i norsk sammenheng. 

8. Morningscore vs Semrush

Hvordan funger denne danske tjenesten sammenlignet med Semrush? Her har jeg sammenlignet begge og sett på både fordeler og ulemper med begge. 

Er Morningscore et godt alternativ til Semrush? Svaret er ja på flere områder.


Morningscore kommer med mange konkurransedyktige funksjoner sammenlignet med Semrush.


Særlig «Rank Tracker»-funksjonen står seg imponerende bra til konkurrentens løsning, om enn noe enklere. For mange er nok det like mye en fordel som en ulempe. 


Hvilke funksjoner har Morningscore sammenlignet med Semrush?

Denne sporer noe færre søkeord (inntil 200 mot 500 hos Semrush), men du får likevel en solid oversikt om du er nøye på valget av verdifulle søkeord og emner for akkurat din virksomhet. 


Med mange av de samme funksjonene er dette et godt alternativ til Semrush for de som ønsker en rimeligere programvare.


Her ser du noen av funksjonene sammenlignet:

morningscore-vs-semrush-seo

Vurdering av Morningscore vs Semrush: om du vil teste et godt alternativ til Semrush er dette programvaren for jobben. (Kilde: morningscore.no)

Når det kommer til å forbedre nettsidens helse og optimalisere for SEO, er både Morningscore og Semrush populære valg blant brukere.


Mens Semrush har en større brukerbase og dermed kan tilby mer omfattende funksjoner, har Morningscore i større grad spesialisert seg på det norske markedet, og kan dermed tilby mer presise data for dette markedet. 

Når det gjelder priser, er Morningscore et rimeligere alternativ og kan være et godt valg for mindre bedrifter eller personer med mindre budsjett. 

Begge tjenester har imidlertid sterke funksjoner for å analysere nettsidens helse og SEO-prestasjon, så det kan være lurt å teste begge for å finne ut hvilken som passer best for ditt behov.

9. Fordeler og ulemper med Morningscore

Hvordan funger denne danske tjenesten sammenlignet med Semrush? Her har jeg sammenlignet begge og sett på både fordeler og ulemper med begge. 

Ulempene er slettes ikke mange. Egentlig er det bare småting å bemerke, og det kan nok hende du uansett går noe andre veier når det kommer til lenkebygging.

Totalt sett er dette et svært solid All-in-All SEO-verktøy!

Fordeler:

 • Ekstraordinært brukervennlig som gjør SEO forståelig og målbart 
 • Konkurransedyktige prismodeller som gir mye for pengene
 • Nyttige funksjoner for bedre SEO uten å gjøre det for komplisert
 • Fengende og moro verktøy!

Ulemper:

 • Litt å gå på for noen av funksjonene når det kommer til det visuelle
 • Ikke så dyptgående i analyse av lenker som for eksempel Ahrefs
 • Ellers ikke mye å trekke på dette SEO-verktøyet! God stemning.

Konklusjon:

Etter å ha brukt Morningscore det siste året, og opplevd stor vekst på eget nettsted, vil jeg definitivt anbefale verktøyet.


Sjekk ut den 14 dager lange prøveperioden og test funksjonene selv. 


Kanskje du også tar deg selv i å sjekke dagens Morningscore om ikke lenge!

10. Oppsummering

Et enkelt verktøy er ikke nødvendigvis nok for å oppnå gode resultater med SEO. Men det er definitivt et viktig ledd i arbeidet! Du trenger likevel en tydelig plan og kvalitetsinnhold over lengre tid for å oppnå gode resultater. 

Det finnes mange verktøy der ute for søkemotoroptimalisering. I sammenligning med flere av de større leverandørene vil jeg definitivt anbefale Morningscore som et godt alternativ. Skriv gjerne en kommentar under om du har testet tjenesten. Lykke til med arbeidet 😀

Om forfatteren

Bjørn Marius Narjord

SEO-spesialist som deler mine beste råd og tips i Intentbloggen. Jeg har over 10 års erfaring med digital markedsføring og synlighet på nett. 

Bjorn-Marius-Narjord-Intent-SEO-og-Digital

Se også disse sakene

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}