Intent SEO skal hjelpe norske bedrifter til topps i Google

Det som startet som en bloggplattform for testing og faglig utvikling, har det siste året gitt solid vekst i egen synlighet i Google. Dette skal nå komme nye kunder til gode, med full satsing innen SEO-tjenester for norske bedrifter.

Oppdatert: 23/01/2024

Fra oktober 2022 er Intent SEO en etablert SEO-bedrift med mål om å styrke norske bedrifters posisjoner i verdens største søkemotor: Google. Det er det «Search Engine Optimization» (SEO) primært handler om.

Intent har på ett år hatt en vekst på over 350 prosent i egen synlighet siden oppstarten i fjor. Her kan du lese mer om hvordan arbeidet har vært gjort i en dyperegående casestudie.

I toppen i norske SEO-søk

Nettstedet rangerer i realiteten for hundrevis av relevante søkeord, og det er denne tankegangen jeg ønsker å bevisstgjøre kunder om framover, og hva som må til for å bygge en sterk base innen synlighet i Google.


Det er riktignok ikke nok å tenke kun økte rangeringer.

Verdifulle topplasseringer i Google: I praksis innebærer dette topplasseringer i Google på egen plattform. Søketermer som «SEO-analyse», «Teknisk SEO», «SEO-konsulent» og «Norsk SEO» med mange flere. 

Det viktige er også hva de besøkende gjør på nettstedet ditt, og hvilket engasjement du klarer å skape med SEO.


Veksten har vært merkbar, også sammenlignet med andre selskaper i bransjen. Det har gitt positive utslag i økt trafikk og henvendelser.

intent-seo-vokser-okt-ettersporsel

På vei opp i Google: Jeg tar sikte på å skape kvalitetsinnhold som både søkemotoren og mennesker liker.

Testing og ekte resultater legger grunnlag for SEO-tjenestene

For meg har det vært viktig å teste og utvikle reelle case, og dermed få egne resultater som jeg kan bruke i arbeid med kunder. Dette er derfor en sentral verdi for Intent for å kunne hjelpe bedrifter og andre kunder med vekst i organisk synlighet i Google.

Nå tilbyr jeg tjenester innen SEO til både lokale og nasjonale kunder.


Timingen etter Covid har vist seg å være god for å satse spesifikt på dette som nyetablert SEO-spesialist. SEO er en bærebjelke innen digital markedsføring, men det krever langsiktighet og god strategi.


Og markedet vokser stadig.

Bedriften din trenger mer synlighet på nett via søkemotorer

En reell øvelse kan være å se på hva denne synligheten tilsvarer sammenlignet med annonsekronene bedrifter betaler hvert år. Det åpner øynene for mange.


Annonser må også hele tiden finansieres, og selv om disse tingene ofte henger sammen, er SEO en verdi som kan kaste av seg over lang tid.

Ønsker å bidra til en bedre SEO-bransje

Det snakkes mye om SEO i tjenestemenyen til mange byråer, men generelt ser vi få gode casestudier å spore hos disse. Bransjen bør kanskje også bli litt mer åpen, og det bør stilles større krav til de som skal levere disse tjenestene. 

Jeg tenker derfor at konsepter som Bra Søk er bra for både bransje og kunde. Dette er et nettverk som sikter på å ivareta retningslinjer og kvalitet på søkemotoroptimalisering i Norge.

intent-seo-etablerer-seg-stor-vekst-egen-synlighet-det-siste-aaret

Merkbar vekst i organisk synlighet: Intent SEO har vokst betraktelig i 2022, og det har gitt økt oppmerksomhet, henvendelser og oppdrag.

Skryt fra verdens fremste SEO-ekspert

SEO er et praktisk fag, og i tillegg til egen testing og læring har jeg blant annet fått mentorråd fra en av bransjens beste: Brian Dean fra Backlinko.


Det har betydd mye, og det har vært med på å spisse konseptet for min del. Noe av det viktigste er å gjøre de riktige tingene før og ved oppstart på et nytt nettsted.

Ønsker å benytte Intents materiell på nett

Jeg fikk skryt for eget innhold fra den verdenskjente eksperten. Dean er en hyggelig kar med oppriktig interesse i å hjelpe andre med suksess.


Etter flere gode tilbakemeldinger både med bruk av video og tekst, ble han interessert i innholdet. Han ville gjerne bruke noen av artiklene som eksempler.

intent-seo-etablering-med-inspirerende-stotte-fra-internasjonale-eksperter

Brian Dean fra Backlinko og Semrush ble begeistret for deler av innholdet mitt, og ønsket bruke disse som eksempler i sitt kurs-materiale. (Kilde: Backlinko.com) 

Jeg vet ikke om det vil komme til å skje, men bare å få den tilbakemeldingen av en ekspert som dette var særdeles motiverende. 

Har bedriften din nok fokus på nettsiden?

Det aller viktigste har likevel vært egen testing og utvikling av eget nettsted. Det er nærmest umulig å sitte som aktør innen søkemotoroptimalisering og selv være usynlig i Google. Potensielle kunder forventer i økende grad at en kan vise til ekte resultater.


Og det burde de gjøre!

Hvorfor trenger du SEO for bedriften din?

Likevel, det er ikke noe hokuspokus det er snakk om selv med slike tilbakemeldinger.


Dette dreier seg om systematisk og riktig arbeid over tid. Noe av utfordringen med SEO er det langsiktige perspektivet. En bedrift får sjelden resultater over natta på nettstedet. Nøkkelen ligger i å bruke egen innsikt på best mulig måte.


Intent er bygget opp av god SEO-analyse. Selv topper jeg Google-søket for dette begrepet i Norge, og mener det er noe av det viktigste en bedrift gjør. 

Din bedrift blir synlig gjennom nyttig innhold på nettsiden

På andre områder innen faget er det avgjørende å omskape innsikten til kvalitetsinnhold på øverste hylle.


Dette er nøkkel til å ha suksess i Google i dag, ved at søkemotoren framhever de som er troverdige, nyttige og informative på nettstedet. Og for kommersielle aktører er det selvsagt viktig å tilby gode produkter for økt trafikk.

seo-bedrift-paa-vei-oppover-etablerer-seg-det-norske-markedet

Utviklingen på ett år med Intent SEO som blogg: Nå vil jeg hjelpe kundene med det samme. 

Oppfordrer bedrifter og organisasjoner til å benytte egne data

Slutt å jobbe etter antagelser, bruk data og innsikt. Selv de minste har gjennom egne kanaler og verktøy tilgang til nyttige data. Selv noe bruk av dette er bedre enn å jobbe etter innfall og gjetting i egen markedsføring.


Nå er Intent SEO klar for å hjelpe bedrifter til å bli synlig på nett og i Google. Flere spennende prosjekter er i gang, og jeg er takknemlig for å jobbe med disse SEO-prosjektene.


Men jeg ser likevel både mot Oslo og Trondheim. 

Viktig for enhver bedrift å gjøre nettsiden synlig gjennom organiske søk

Viktig for enhver bedrift å gjøre nettsiden synlig gjennom organiske søk

Det er ledig plass til flere kunder, for en som vil gjøre et skikkelig stykke SEO-arbeid framover.


Gevinsten av dette arbeidet kan bli betraktelig med riktig gjennomføring. Google forsvinner ikke, og ikke SEO-bransjen og søkemotorer heller. 


Vil du høre mer om dette så tar du bare kontakt med meg. Så enkelt:-)

Om forfatteren

Bjørn Marius Narjord

SEO-spesialist som deler mine beste råd og tips i Intentbloggen. Jeg har over 10 års erfaring med digital markedsføring og synlighet på nett. 

Bjorn-Marius-Narjord-Intent-SEO-Digital-Intentbloggen

Se også disse sakene

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}