SEO Hjelp:
Slik kommer du godt i gang med søkemotoroptimalisering! [Guide]

Hvordan bør du gå fram når du trenger SEO-tjenester i Norge? 

Her er noen tips som forhåpentligvis kan hjelpe deg på veien.

  • Finn nyttige tips og råd
  • Se en liste over de beste leverandørene
  • Slik blir SEO en vellykket aktivitet
seo-hjelp_slik-lykkes-du
Oppdatert: 03/06/2024

Har du opplevd at SEO ikke fungerer for deg? Har du en nettside som ikke oppnår synlighet?

Du er ikke alene om dette. Her finner du tips og råd om hva du heller bør gjøre, og riktig SEO-hjelp til ditt prosjekt.

Søkemotoroptimalisering må gjøres på riktig vis

Den norske søkemotorbransjen favner bredt, og av erfaring kan jeg si at det finnes mange dyktige leverandører, men at det er mange som har SEO-tjenester på lista som ofte fort "vanner ut" fagfeltet.

Mange faktorer må være på plass for at arbeid med søkemotoroptimalisering skal bli vellykket. 

Hvor går skillet for hva som er bra og hva som er useriøst? 

Noen råd om SEO-hjelp

Ha disse tingene i bakhodet når du skal gjøre avtaler om SEO. 

Dessverre er det flere ulike aktører som hevder de "driver med SEO". Sjekk fagkompetanse og reelle case før du gjør avtale med et byrå eller en tilbyder av tjenester. 

#1. SEO kommer aldri ferdig levert på nettstedet

  • SEO kommer ikke ferdig levert i forbindelse med noe webprosjekt. Dette arbeidet må gjøres riktig, over tid. Basert på innsikt og data.
  • Forhør deg om hvordan byrået du ønsker å knytte deg til jobber med dette.
  • Hvordan passer dette inn i helheten for din virksomhet?

#2. Følg retningslinjer og råd fra Google

Google straffer de som bryter deres retningslinjer, og det kan bli en tung jobb å rette opp dette.

Bra Søk har anbefalt norske bedrifter å ikke tilknytte seg aktører som ikke er medlem. Det er et godt råd når en tar retningslinjer og bransjestandard. 

En useriøs aktør kan koste deg dyrt (ikke først og fremst økonomisk).

#3. Tid og kostnad for søkemotoroptimalisering

Hvor lang tid tar SEO? Det tar tid. Og det krever ressurser. Det kreves også at du gjør riktige grep for å bli synlig på nett.

Jobben med å prioritere SEO vil med sikkerhet gi deg gevinst. Bare sørg for å knytte deg til en seriøs leverandør for riktig SEO-hjelp.

Her finner du en artikkel om SEO priser og hvordan dette ligger an i Norge.

Disse tilbyr kvalifisert SEO-hjelp i Norge


SEO-leverandører i Oslo


RED Performance

Et prisvinnende performance marketing-byrå som jobber med bedrifter med vekstambisjoner. 
Kilde: redperformance.no

Markedspartner

Konsulentselskap med kontorer i Oslo og Sarpsborg. Selskapet ble etablert i 1997, har over 40 medarbeidere.
Kilde: Markedspartner.no

SearchPlanet

Ansatteid norskbasert SEO-byrå i Oslo. De tilbyr SEO-tjenester, og hjelper bedrifter med søkemotoroptimalisering (SEO).
Kilde: Searchplanet.no

Synlighet

Et etablert, uavhengig digitalt markedsmiljø, med kontorer i Norges tre største byer, Oslo, Bergen og Trondheim, i tillegg til Stockholm og Malmø. 
Kilde: Synlighet.no

Digital Opptur

Moderne digitalbyrå som hjelper bedrifter med å skape verdier gjennom digitale kanaler enten det er å få flere til å besøke nettsiden din, eller få flere til å konvertere og kjøpe noe.

norsk_seo_kundecase

Digital Opptur med et solid kundecase hvor SEO blir satt ut i praksis. Kilde: digitalopptur.no

InboundGroup

Ledende innen inbound, B2B-markedsføring og HubSpot. Har kontor i Oslo sentrum og huser 21 nerdete og hyggelige markedsførere, innholdsprodusenter og andre fagfolk.
Kilde: Inbound.no

Iteo

Et kommunikasjonsbyrå som favner bredt. Du kan få rådgivning og alle kommunikasjonstjenester på ett sted. Bistår med strategiarbeid som gjør at markedstiltakene treffer der det er størst behov, og de kan bidra med alle operasjonelle behov du måtte ha.
Kilde: Iteo.no

et-byra-kan-gi-seo-hjelp

Inevo

En talentfabrikk som hjelper bedrifter å skape suksesshistorier! 20 lidenskapelig målbevisste ansatte som jobber med alle aspekter av digital markedsføring og tilbyr Design Sprint som et effektivt verktøy til forretningsutvikling.
Kilde: Inevo.no

Bonzer

Bonzers kjernetjenester er tilpassede, ambisiøse og innovative SEO-strategier. Med SEO-strategier vil de hjelpe virksomheter med å nå toppene av Googles organiske søkeresultater og bli synlige akkurat i de områdene hvor målgruppen søker.
Kilde: Bonzer.no

Optimal Norge

Lever for å levere – og elsker å bli utfordret. Den digitale markedsføringsverdenen står ikke stille, og det gjør ikke de heller. Ekspertise innen SEO, SEM, sosiale medier, innholdsmarkedsføring og analyse.
Kilde: Optimalnorge.no

Semway

Er et datadrevet byrå med spesialkompetanse innen performance marketing. En totalleverandør av digital markedsføring. Deres kjernekompetanse er digital strategi, for potensielle kunder som søker målbar endring.

norske_kundcase_seo

Kundecase om SEO fra Semway om deres arbeid for Swedor.
Kilde: semway.no

Idium

Idium er mediebyrået for deg som vet at det er viktig å være til stede på nett, men ikke helt vet hvordan – eller ikke finner tid blant andre viktige oppgaver.
Kilde: Idium.no

Marketin

Et spesialisert markedsføringsbyrå som er spesielt opptatte av resultater. Deres ekspertise ligger i webutvikling, tekstforfatter, målbar annonsering, SEO og konverteringsoptimalisering.

norsk_seo_kundecase_marketin

Også Marketin klarer å kommunisere kundecase om SEO på en veldig ok måte her.
Kilde: Marketin.no

Adseo

Hjelper virksomheter med effektiv markedsføring på Internett. Deres visjon er å skape digitale resultater gjennom ærlighet, nøyaktighet og dedikasjon.
Kilde: Adseo.no

Solid Media

Digitalt markedsføringsbyrå med kontor i Oslo. Har gjennom mange år rendyrket oss innen Performance Marketing og spesialisert seg på annonsering gjennom Google Ads, Sosiale Medier, samt SEO (Søkemotoroptimalisering).

Kilde: solidmedia.no

Responspartner

Responspartner hjelper deg å få en markedsføring - og salgsprosess som henter nye kunder automatisk

Kilde: responspartner.no

Reprise

Reprise er en del av Mediabrands Norway AS. Mediabrands Norway er en del av Interpublic Group of Companies (IPG) byrågruppe i Norge.

Kilde: reprisedigital.no

SEO-leverandører i Trondheim

Utbrudd

Er gjeng med snakkende, skrivende, grublende, kreative, analytiske, tekniske, strategiske, prisvinnende og sertifiserte folk samla i ei brygge ved Nidelva. Hvor det er stor takhøyde — akkurat slik de liker det.

norske_kundecase_utbrudd

Utbrudd fra Trondheim har gjort mye ut av sine kundecase, og presenterer her et datadrevet eksempel med fokus på rekkevidde med kanalmix rundt annonsering.
Kilde: Utbrudd.com

Creatur

Et digitalt byrå, som utvikler og forvalter nettsider for over 100 kunder over hele landet. Selskapet ble etablert i 2010 og har kontor i Trondheim.
Kilde: Creatur.no

Increo

Digitalbyrå i Trondheim og Oslo. 34 digitale hoder med hjerte for gode brukeropplevelser og teknologi. Sammen med våre kunder skaper vi nye digitale løsninger, som gjør hverdagen bedre.
Kilde: Increo.no

SEO-handler-om-synlighet-paa-nett_Faa-hjelp-med-dette

HK Link

Er del av det største kommunikasjonshuset utenfor Oslo, hvor de samarbeider sømløst med tekstforfattere, formgivere, nettutviklere og produksjonseksperter i HK Reklamebyrå, Rosenborg Reklame og HK Bits. 
Kilde: hklink.no

HvabeHager

Tekstbyrå i Trondheim som blant annet jobber med SEO og tekst på nett. Søkemotoroptimalisere tekster som imponerer både leserne og Google.
Kilde: hvabehager.no

Nytteverdi

Har spisskompetanse på digitale tjenester innenfor annonsering, utvikling og design, og kan tilby en komplett strategi for kunder som vil forbedre sin digitale tilstedeværelse.
Kilde: Nytteverdi.no

SEO-leverandører i Bergen

Labs

Består av et mangfold av eksperter innenfor ledelse, forretningsutvikling, teknologi, design og markedsføring. De bygger råd på fakta og kompetanse, og bruker empati, nysgjerrighet og kreativitet på tvers av fagområder.

Kilde: labs.no

Maksimer

Bistår bedrifter med design, utvikling av lønnsomme nettsteder og nettbutikker. Vi er et av Norges sterkeste WordPress miljø og er et av få WooCommerce Expert selskaper i Skandinavia.

Kilde: maksimer.no

Norske_kundecase_nettbutikk_maksimer

Maksimer med case om nettbutikk for Enklere Liv.
Kilde: Maksimer.no

SEO-leverandører i Tromsø

Benzin

Holder til i Tromsø. Benzin ser verden som digital og at endring er en del av vårt DNA. De skal sette fokus på alle flater hvor kundene er i kontakt med omverden, og sørge for at dette gjøres profesjonelt og effektfullt.

Kilde: benzin.no

SEO-leverandører i Stavanger

Leadify

Samarbeider med kunder i hele Norge. Mange av dem har hele verden som sitt marked. Er blant de første digitale rådgivningsselskap i Norge som i 2015 spesialiserte seg på inbound nettsider, markedsføring, salg og service for bedriftsmarkedet (B2B). 

Kilde: leadify.no

Skarp

Skarp består av kreative, oppmerksomme og engasjerte medarbeidere som ønsker å gjøre en forskjell. 

Kilde: skarp.no

Megabite

Bistår kundene sine med strategi, konseptutvikling, design og digital markedsføring. Megabite samarbeider per i dag med over 700 kunder fra våre kontorer i Stavanger, Bryne og Egersund.

Kilde: megabite.no

SEO-leverandører utenfor de største byene i Norge

Sorentino (Ålesund)

Et digitalt reklamebyrå som holder til i hjertet av Ålesund. Vi har ansatte som har jobbet med Google-annonsering siden 2006 og er sertifisert Google Partner.
Kilde: sorentino.no

tur.digial (Lillehammer)

Beskriver seg som Innlandets digitalbyrå. De hjelper deg å pakke tursekken med en helhetlig strategi, målrettet annonsering og godt innhold.
Kilde: turdigital.no

Intent SEO (Os) 

Intent SEO hjelper deg med å skape verdifullt innhold som Google liker, og som skaper trafikk, kunder og engasjement.
Kilde: intentseo.no

Nettrakett (Sortland)

Et helhetlig nordnorsk byrå i vekst. De skal være den foretrukne partner i nord for effektiv synlighet i digitale kanaler.
Kilde: nettrakett.no

Smart Media (Steinkjer)

Smart Media er et digitalbyrå med 35 medarbeidere. De leverer digitale løsninger innen strategi, teknologi og innhold. Som en del av den kreative klyngen Drivhuset er de lokalisert på InnoCamp i Steinkjer.
Kilde: smartmedia.no

Få hjelp med teknisk SEO

SEO innebærer flere ulike disipliner, og den tekniske delen utgjør en stor del av arbeidet.

Et byrå kan hjelpe deg med innhold og organisk synlighet, men du ønsker også en nettside som oppnår gode resultater for hastighet og lastetid. 

Her kan du lese mer om teknisk SEO.

Oppsummering

Hjelp med SEO kan bidra til at nettsiden din blir mer synlig, men det gjelder å finne den riktige aktøren for best mulig resultater.

Pass på å velge riktig SEO-hjelp! 😀

Om forfatteren

Bjørn Marius Narjord

SEO-spesialist som deler mine beste råd og tips i Intentbloggen. Jeg har over 10 års erfaring med digital markedsføring og synlighet på nett. 

Bjorn-Marius-Narjord-Intent-SEO-og-Digital-Intentbloggen

Se også disse sakene

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}