Hvordan få nettsiden på Google?
[Steg for Steg]

I dagens digitale landskap er det viktig å ha en relevant og målrettet tilstedeværelse på nettet.

 • Men hva hjelper det å ha en flott nettside hvis ingen finner den?
 • Derfor er det viktig å få nettsiden din på Google
 • Sjekk ut hvordan Google fungerer og trinnene for å lykkes
Slik-kommer-nettsiden-på-Google-Guide
Publisert: 24/06/2023

1. Forstå hvordan Google fungerer

Hvordan få nettsiden på Google med riktige grep?

Før du kan begynne å optimalisere nettsiden din for søkemotorer, må du forstå hvordan Google fungerer. Google bruker komplekse algoritmer for å rangere nettsider i søkemotorresultatene.

Dette betyr at det er en rekke faktorer som spiller inn på hvor høyt nettsiden din vises i søkeresultatene.

Du bør lære om disse faktorene og hvordan du kan forbedre nettsiden din for å rangere høyt i søkeresultatene.

hvordan-bli-synlig-på-google

2. Velg riktig nøkkelord og tema

Når det gjelder å få nettstedet ditt til å rangere høyt i Google-søk, spiller nøkkelord en viktig rolle i å hjelpe søkemotoren med å finne og indeksere nettsiden din.

Nøkkelord er de ordene og frasene som folk bruker når de søker etter informasjon på nettet. 

Det er derfor viktig å velge de riktige nøkkelordene for nettsiden din, slik at folk som søker etter informasjon relatert til din bedrift klarer å finne deg.

 • Algoritmene i Google ser på en rekke faktorer, inkludert relevansen av nøkkelordene på nettsiden din, antall interne og eksterne lenker til nettsiden, og kvaliteten på innholdet på nettsiden.
 • Det er viktig å bruke de riktige nøkkelordene i nettsidens tekst og metadata, inkludert tittelen på nettsiden, metabeskrivelsen og alt-teksten på bilder.
 • Dette vil hjelpe Google med å forstå hva nettsiden din handler om og dermed øke sjansene for at den blir vist i søkeresultatene for relevante søkeord og søkefraser.

Hvis nøkkelordene ikke er relevante for nettsidens innhold, vil ikke Google rangere nettsiden din høyt i søkeresultatene. 

Tenk derfor på hva folk vil søke etter når de prøver å finne din bedrift på nettet, og velg nøkkelord som er relevante for nettsidens tema og innhold.

få-din-hjemmeside-øverst-på-Google

3. Optimaliser nettsiden slik at Google finner den

Når du har valgt de riktige nøkkelordene, er det viktig å optimalisere nettsiden din for å gjøre den mer synlig for Google. 

Du kan gå to veier for å oppnå relevant synlighet: gjennom organiske rangeringer (fortjente plasseringer), eller via betalt annonsering i Google Ads.

Dette arbeidet kan også omfatte å spisse tittelen på nettsiden, bruk av nøkkelord i teksten, optimalisering av metadata og bilder, og å sikre at nettsiden din har en god struktur og navigasjon.

4. Bygg lenker til nettsiden din som styrker helheten

Lenker er en viktig faktor som påvirker hvor godt nettsiden din rangerer i søkeresultatene, og gjør deg mer synlig på Google.

Jo flere lenker du har fra andre nettsider til din egen, jo bedre. Dette skyldes at Google ser på lenker som en indikasjon på at nettsiden din er verdt å besøke og dele med andre.

5. Bruk sosiale medier når du skal løfte fram innholdet på Google

Sosiale medier har blitt en viktig del av enhver markedsføringsstrategi. Men visste du at bruk av sosiale kanaler (SOME) kan også bidra til å styrke rangeringene dine i Google-søk?

SOME gir en rekke fordeler når det gjelder søkemotoroptimalisering (SEO), og kan være en nøkkelkomponent i å øke synligheten og trafikken til nettstedet ditt.

 • En av fordelene med sosiale medier er at det gir mulighet for økt synlighet og eksponering.
 • Jo flere som ser innholdet ditt, jo flere sjanser har du for å øke trafikken til nettstedet ditt.
 • Sosiale kanaler gir også mulighet for å engasjere med publikum og øke antall eksterne lenker (backlinks) til nettstedet ditt.
flere-treff-på-Google-med-sosiale-medier

6. Oppdater nettsiden din jevnlig etter søkemotorenes retningslinjer

Det er også viktig å oppdatere nettsiden din jevnlig med nytt og relevant innhold. Dette vil bidra til å holde nettsiden din relevant og interessant for både Google og besøkende.

En oppdatert nettside vil også være mer sannsynlig å rangere høyt i søkeresultatene.

For å oppdatere nettsiden din jevnlig, kan du for eksempel legge til en blogg som du kan oppdatere med nye artikler og innlegg. 

Hvordan-kan-en-nettside-bli-synlig-i-Google

Dette vil gi deg muligheten til å dele interessant og relevant innhold som tiltrekker seg nye besøkende og holder eksisterende besøkende engasjert.

En av fordelene med sosiale medier er at det gir mulighet for økt synlighet og eksponering. Jo flere som ser innholdet ditt, jo flere sjanser har du for å øke trafikken til nettstedet ditt.

Det er også viktig å sørge for at innholdet på nettsiden din er godt strukturert og lett å lese. 

Bruk av overskrifter og underoverskrifter kan hjelpe besøkende med å finne det de leter etter, og kan også hjelpe Google med å forstå hva nettsiden din handler om.

7. Optimaliser for mobil på Google

I dagens digitale tidsalder bruker stadig flere mennesker mobiltelefoner og nettbrett til å surfe på nettet. Det er derfor viktig å sørge for at nettsiden din er optimalisert for mobil.

Dette betyr at nettsiden din bør være responsiv, og tilpasse seg ulike skjermstørrelser og enheter.

Google rangerer nå nettsider etter deres mobilvennlighet, så det er viktig å sørge for at nettsiden din fungerer godt på mobiltelefoner og nettbrett.

optimaliser-for-mobile-flater

8. Hvordan få nettsiden på Google med riktig hastighet og lastetid?

En annen viktig faktor som påvirker hvor godt nettsiden din rangerer i søkeresultatene, er hastigheten.

En treg nettside vil ikke bare irritere besøkende, men kan også føre til at Google rangerer den lavere. Derfor er det viktig å sørge for at nettsiden din laster raskt.

Du kan for eksempel forbedre bildene på nettsiden din, bruke en solid webhotell-tjeneste, og minimere bruken av tung JavaScript-kode for å forbedre hastigheten på nettsiden din.

9. Bruk lokale søkeord og emner

Lokal SEO er en essensiell del av enhver bedrifts digitale markedsføringsstrategi. Google har spesifikke algoritmer som de bruker til å finne og rangere innholdet for SEO med lokalt fokus.

En av de mest avgjørende faktorene for SEO lokalt er å inkludere relevant lokal informasjon på nettstedet ditt. Dette kan være navnet på byen eller området du befinner deg i, adressen til bedriften din, og telefonnummeret ditt.

Søkemotorene bruker denne informasjonen til å forstå hvor du er lokalisert og dermed vise nettstedet ditt til personer som søker etter informasjon relatert til ditt område.

Google finner og rangerer innhold for lokal SEO ved å se på relevant lokal informasjon om bedriften din, konsistent og nøyaktig informasjon på tvers av forskjellige online-plattformer, positive anmeldelser fra kundene dine, og relevant innhold på nettstedet ditt som inkluderer lokale søkeord.

bygg-synlighet-for-lokale-faktorer

10. Følg med på resultatene hele tiden

Til slutt er det viktig å følge med på resultatene av dine SEO-tiltak for å bli mer synlig på Google.

Du kan bruke verktøy som Google Analytics 4 til å overvåke trafikken på nettsiden din, og se hvor godt nettsiden din rangerer i søkeresultatene.
Hvis du ikke ser de resultatene du ønsker, kan du gjøre justeringer og prøve nye strategier

For eksempel kan du prøve å øke antall lenker til nettsiden din, eller endre nøkkelordene du bruker for å gjøre dem mer relevante.

Google finner og rangerer innhold for lokal SEO ved å se på relevant lokal informasjon om bedriften din, konsistent og nøyaktig informasjon på tvers av forskjellige online-plattformer, positive anmeldelser fra kundene dine, og relevant innhold på nettstedet ditt som inkluderer lokale søkeord.

BONUS: 10 tips til hvordan du får nettsiden din på Google

For å sikre at nettsiden din vises på Google og forbedre synligheten din i Google-søk, er det flere ting du bør sjekke. 

Her er en sjekkliste med 10 viktige punkter:

 • Sjekk om nettstedet ditt allerede er indeksert på Google ved å søke på nettstedet ditt med "site:example.com" på Google søk. Hvis nettstedet ditt ikke er indeksert, kan det være fordi det ikke er lenket til av andre nettsteder eller fordi det er for nytt. Pass også på å bruke et sitemap (nettsidekart), gjerne i et XML-format.
 • Nettsiden din bør ha høy kvalitet og bruke tekst, ikke bare bilder eller video.
 • Google må kunne krysse nettsiden din effektivt, så sørg for at designet ikke gjør det vanskelig for Google å indeksere innholdet ditt.
 • Sørg for at nettstedet ditt er sikret med HTTPS.
 • Optimaliser innholdet ditt for mobile enheter for å forbedre brukeropplevelsen.
 • Hvis nettsiden din omhandler et spesialisert emne, finnes det flere måter å få innholdet på Google.
 • Sørg for at nettsiden din gir en god brukeropplevelse ved å ha en intuitiv og brukervennlig design.
 • Hvis du driver en lokal bedrift, bør du kreve bedriftsprofilen din på Google for å øke synligheten din på Google Søk og Google Maps.
 • Vurder å ansette en profesjonell SEO-ekspert hvis du trenger hjelp med å tilpasse nettsiden din.

Disse tipsene vil hjelpe deg å optimalisere nettsiden din for best mulig synlighet på Google-søk.

Oppsummering

Det kan være utfordrende å få Google til å finne nettsiden din og rangere den høyt for relevant og godt innhold. Dette kan være en utfordrende oppgave, men det er viktig for å øke synligheten til din bedrift på nettet.

Ved å følge disse tipsene og triksene kan du gjøre nettsiden din klar for søkemotorer og øke trafikken til nettsiden din.

Husk å velge de riktige nøkkelordene, gjøre nettsiden din best mulig rigget for søk, bygge lenker, bruke sosiale kanaler, oppdatere nettsiden din jevnlig, optimalisere for mobil, sørge for god hastighet, bruke lokale søkeord, og følge med på resultatene.

Ved å innarbeide disse strategiene og fortsette å arbeide med SEO over tid, kan du øke synligheten og trafikken til nettsiden din, og øke suksessen til din bedrift på nett. 

Om forfatteren

Bjørn Marius Narjord

SEO-spesialist som deler mine beste råd og tips i Intentbloggen. Jeg har over 10 års erfaring med digital markedsføring og synlighet på nett. 

Bjorn-Marius-Narjord-Intent-SEO-og-Digital-Intentbloggen

Se også disse sakene

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}